• Dnes je: Piatok 19. apríla 2024 meniny má Jela

Vláda sa zatiaľ na forme testovania nedohodla, Matovič nebude preferovať hlúposti bez zmyslu

Vláda sa zatiaľ na forme testovania nedohodla, Matovič nebude preferovať hlúposti bez zmyslu

Premiér odhaduje, že bude potrebné vytvoriť asi 4 000 odberných miest, asi polovicu zdravotníkov by mohli tvoriť študenti.

13.1.2021 (Webnoviny.sk) - Vo štvrtok bude po rokovaní vlády definitívne známe, ako bude prebiehať testovanie na Slovensku. Premiér Igor Matovič preferuje, aby išlo o typ testovania, aké sa realizovalo minulý víkend v Nitre. "Nebudem preferovať hlúposti, ktoré nemajú zmysel," uviedol.

Problémom je nedostatok testov

V tomto prípade by testovanie bolo povinné a napríklad do práce by ľudia mohli chodiť iba s negatívnym výsledkom testu. "Jedenkrát to musíme urobiť všade," myslí si predseda vlády. Podľa neho ide naozaj o životy a zdravie. Odhaduje pritom, že bude potrebné vytvoriť asi 4 000 odberných miest, asi polovicu zdravotníkov by mohli tvoriť študenti.

Problémom je podľa Matoviča nedostatok testov. Podľa neho ich bude "na knap" a ak budú nejaké napokon chýbať, niektoré okresy sa z testovania vypustia.

Predseda vlády zároveň zopakoval svoje tvrdenie, že podľa prísľubov, ktoré Slovensko má od jednotlivých dodávateľov vakcín, bude v najbližších mesiacoch zaočkovaný iba zlomok ľudí. "My nemáme vakcíny. My tuto vec nemáme v rukách," vyhlásil. Na konci januára budú na Slovensku zaočkované maximálne 2 percentá ľudí.

Testovanie nie je všeliek

Testovanie nie je všeliek ani atómový kufrík, podľa Veroniky Remišovej je to však jeden z nástrojov na zvládanie pandémie koronavírusu. Podotkla, že veľa miest a obcí žiada, aby sa u nich testovalo. Doplnila, že podľa odborníkov sa najviac ľudí nakazí v práci a v rodinách. Preto by sa malo vo firmách testovať na pravidelnej báze.

V strane Za ľudí sme hovorili dve možnosti, ktoré sú pre nás prioritné. Prvé je testovanie vo firmách, to znamená nastaviť infraštruktúru na pravidelné testovanie vo firmách,” povedala Remišová. Druhá vec je vytvoriť dostatočný počet odberných miest tak, aby sa ľudia mohli pravidelne testovať.

Celoplošné testovanie nechce takmer nikto. Štátna nemocnica priznáva, že to nezvládnu

Vedci z Biomedicínskeho centra Slovenskej akadémie vied nepovažujú celoplošné testovanie antigénovými testami za správny krok

Koronavírus bude hýbať svetom aj v novom roku, sociológ však očakáva postupnú stabilizáciu

Viliam Dobiáš: Silné slová o COVID-19 a očkovaní (video)

Celoplošné testovanie je zbytočné mrhanie zdrojmi. Narušilo výpovednosť PCR testov, hovorí epidemiologička

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 18. apríl 2024

horoskopy na dnes stvrtok 18 april 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 18. apríl 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Dnes budete mať nákupnú horúčku. Saturn vám prinesie finančné straty, a preto sa radšej obmedzte len na nevyhnutné veci. Večer budete výborným spoločníkom.

Býk 21.4. - 21.5.

Dnes vám planéty pomôžu uplatniť vaše praktické schopnosti. Určite niečo vo svojom okolí zlepšíte a úplne prerobíte. Do práce sa vám podarí zapojiť aj najbližších.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Najlepšie výsledky dosiahnete práve vďaka priamočiarosti a otvorenosti. Padli ste do oka vplyvnej osobe, ktorá vám chce pomôcť. Je na vás, či ponúknutú pomoc prijmete.

Rak 22.6. - 22.7.

Tento deň najlepšie využijete, ak sa budete venovať tvorivej práci. Tu môžete svoju fantáziu neobmedzene využívať. Dobré výsledky budete dosahovať aj v štúdiu.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 18. apríl 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie