• Dnes je: Štvrtok 28. marca 2024 meniny má Soňa

Vláda dočasne stopla dve novely zákona o potravinách, Mičovskému zrušila aj niektoré úlohy

Vláda dočasne stopla dve novely zákona o potravinách, Mičovskému zrušila aj niektoré úlohy

Agrorezort aktuálne hľadá riešenie, ako upraviť predaj z dvora tak, aby takáto činnosť bola v súlade s európskou legislatívou.

Kabinet Eduarda Hegera na stredajšom rokovaní dočasne stopol dve novely zákona o potravinách a agroministrovi Jánovi Mičovskému zrušil aj niektoré ďalšie úlohy.

Úlohy z uznesenia vlády ukladali ministrovi pôdohospodárstva povinnosť predložiť na rokovanie vlády návrh novely zákona o potravinách, ktorým sa mala znížiť minimálna hranica pokuty pri opakovanom porušení povinností, za ktoré bola uložená.

Vláda zmenila termín

Druhý návrh novely zákona o potravinách mal umožniť predaj potravín po uplynutí dátumu minimálnej trvanlivosti. Vzhľadom na pandémiu COVID-19, ako aj na dĺžku trvania legislatívneho procesu, navrhla vláda pre tieto úlohy zmenu termínu z pôvodného termínu do 31. marca do 30. septembra 2021.

„Novelizácia zákona o potravinách je aktuálne v legislatívnom procese, no pre aktuálny vývoj pandémie COVID-19 a s tým súvisiace obmedzenia je proces zasadania pracovných skupín komplikovanejší a prejednávanie pripomienok je časovo náročné. Predmetný návrh zákona, ktorým sa malo zabezpečiť plnenie úloh bol predložený na medzirezortné pripomienkové konanie. V rámci neho bolo uplatnených 70 pripomienok, z toho 39 zásadných. Počas vyhodnotenia predložených pripomienok a rozporových konaní boli rozpory s povinne pripomienkujúcimi subjektmi odstránené, avšak prišlo k zásadným zmenám textu návrhu, čo v zmysle ustanovenia znamená opätovné predloženie na medzirezortné pripomienkové konanie,“ ozrejmil v materiáli predloženom na rokovanie vlády agrorezort.

Agrorezort hľadá riešenie

Okrem toho vláda zrušila pre Mičovského úlohu z uznesenia vlády, ktorá mu ukladala povinnosť predložiť na rokovanie vlády návrh novely nariadenia vlády, ktorým sa ustanovujú hygienické požiadavky na priamy predaj a dodávanie malého množstva prvotných produktov rastlinného a živočíšneho pôvodu a dodávanie mlieka a mliečnych výrobkov konečnému spotrebiteľovi a iným maloobchodným prevádzkarňam, ktorým sa malo umožniť odoberať suroviny na podnikanie od drobných lokálnych podnikateľov.


Súčasne sa mal úlohou rozšíriť okruh komodít na predaj z dvora. Hlavným dôvodom pre zrušenie predmetnej úlohy z uznesenia vlády bolo, že po jej prípadnom splnení by novelizované nariadenie bolo v rozpore s platnou európskou legislatívou. Agrorezort aktuálne hľadá riešenie, ako upraviť predaj z dvora tak, aby takáto činnosť bola v súlade s európskou legislatívou.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 28. marec 2024

horoskopy na dnes stvrtok 28 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Už nevyčkávajte, dnes treba konať. Poobede si môžete vydýchnuť, všetky úlohy budete mať pod kontrolou. Pozor na zdravie, dnešný výkon vás zaťaží.

Býk 21.4. - 21.5.

Zosilnený vzťah k štúdiu, ako aj potreba zmeny vás bude dostatočne napĺňať, takže sa dnes určite nudiť nebudete. Pripravuje sa neobyčajný zážitok, ak k nemu prispejete.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Pocítite prílev energie. Využite ju pre rodinu! Zdá sa, že ste ju v poslednom čase zanedbali. Partner sa vám s niečím zdôverí, majte ohľad na jeho mienku.

Rak 22.6. - 22.7.

Zdá sa, že ste svoju rodinu v poslednom období zanedbali. Nezachádzajte priďaleko! Dnes a zajtra môžete všetko dobehnúť. Zmena vás poteší.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie