• Dnes je: Utorok 16. apríla 2024 meniny má Dana, Danica

Vláda chce zakázať predaj nepotravinového tovaru v obchodných reťazcoch počas lockdownu

Vláda chce zakázať predaj nepotravinového tovaru v obchodných reťazcoch počas lockdownu

Na rokovaní sme sa rozprávali o predaji nepotravinového tovaru v obchodoch.

Vláda SR bude v najbližších dňoch pracovať na legislatívnom ukotvení zákazu predaja nepotravinového tovaru, okrem drogérie a nevyhnutného tovaru dennej spotreby, v obchodných reťazcoch počas lockdownu.

Konštatoval to v piatok na tlačovom brífingu po rokovaní Pandemickej komisie vlády minister zdravotníctva SR Marek Krajčí.

„Na rokovaní sme sa rozprávali o predaji nepotravinového tovaru v obchodoch. Uznali sme, že je to nespravodlivé voči ostatným obchodníkom, ktorí predávajú mimo potravín ten istý tovar, že musia byť zatvorení.


Bude sa teda pracovať na legislatívnom ukotvení, aby sa v obchodných reťazcoch nemohol predávať iný sortiment, ktorý nebude odporúčaný (potraviny, drogéria). Pripomínam však, že počas lockdownu majú ľudia chodiť len do najbližších potravín alebo reťazcov,“ uviedol Marek Krajčí.

Znepokojenie SAMO

Slovenská aliancia moderného obchodu (SAMO) vyjadrila v piatok doobeda znepokojenie nad informáciou, že hlavný hygienik Ján Mikas uvažuje o vydaní právneho predpisu, ktorým sa dočasne zakáže predajcom potravín predávať iný nepotravinársky sortiment a drogériám iný ako bežný tovar a potraviny.


Opatrenie vníma aliancia ako kontraproduktívne, nevhodné a rizikové pre všetky zúčastnené strany, teda štát, obchod, ale hlavne zákazníkov. Konštatoval to predseda SAMO Martin Krajčovič.

Nastavenie podmienok

Iniciatíva slovenských maloobchodníkov (ISKM) naopak už v stredu požiadala Vládu SR, aby v prípade avizovaného lockdownu nastavila podmienky počas jeho trvania pre všetkých maloobchodníkov spravodlivo a zákaz predaja nepotravinového sortimentu platil pre všetkých rovnako.


V prípade, že Vláda SR nenastaví podmienky pre všetkých maloobchodníkov férovo, ISKM sa obráti na súd a bude žiadať náhradu vzniknutých škôd, ktoré sú v tomto období značné. Konštatoval to v stredu predseda ISKM Daniel Krakovský.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Pondelok 15. apríl 2024

horoskopy na dnes pondelok 15 april 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Pondelok 15. apríl 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Objavia sa síce starosti, ale veľmi rýchlo aj dobrý priateľ. Už večer sa zasmejete nad problémom, ktorý sa vám zdal neriešiteľný. Počítajte so závisťou.

Býk 21.4. - 21.5.

Rátajte s prekvapením, ktoré môže pozitívne ovplyvniť váš ďalší život. Máte zvýšený prídel energie, a preto by bolo múdre, keby ste našli nejaký vhodný spôsob na jej uplatnenie.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Vec, ktorú by ste chceli dnes vyriešiť, vyzerá dosť zložito. Ale námaha sa vyplatí, pretože už teraz máte úspech, takmer zaručený. Predovšetkým ak zoslúdadíte city s rozumom.

Rak 22.6. - 22.7.

Máte dojem, že vaša snaha a námaha nie je náležite ocenená. Nemali by ste podľahnúť márnomyselnosti, veď čo robíte, robíte aj pre seba. Výsledky budú vašou najväčšou odmenou.




Všetky Horoskopy pre Pondelok 15. apríl 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie