• Dnes je: Sobota 20. apríla 2024 meniny má Marcel

Video: Temnota sa v horore Slnovrat ukáže za bieleho dňa

Video: Temnota sa v horore Slnovrat ukáže za bieleho dňa

Slnovrat od svojej premiéry zbiera nadšené ohlasy hororových fanúšikov, a zároveň zdesenie tých, ktorí po ukážkach plných žiarivého letného slnka nečakali taký výrazný ponor do temnôt.

Zašitá dedinka kdesi v Švédsku, starodávne rituály a skupinka amerických študentov, ktorá netuší, aký koniec ich výprava môže mať. Horor Slnovrat (Midsommar) bude v našich kinách od 1. augusta dokazovať, že to najtemnejšie z nás sa môže ukázať aj počas krásnych slnečných dní.

Dani a Christian sú mladý americký pár, v ktorom to začína škrípať. Po tragickej udalosti v Daniinej rodine ich dočasne zblíži smútok. Dievča sa pridá k svojmu priateľovi a jeho kamarátom, mieriacim na výlet, aký sa odohrá len raz za život – v odľahlej švédskej dedine sa chcú zúčastniť oslavy letného slnovratu.

To, čo sa začne letnou pohodou v krajine zaliatej slnkom, naberie nečakaný spád. Raj na zemi sa postupne mení na čoraz hrozivejšie peklo.

Vizionársky režisér a scenárista Ari Aster prichádza po úspešnom filme Prekliate dedičstvo (Hereditary) s ďalším hrôzou nasiaknutým príbehom. Snímku inšpirovali tvorcove vlastné skúsenosti s rozchodom, no predchádzali jej aj roky skúmania dávnych škandinávskych zvykov a obradov. Spočiatku išlo o štúdium toho, ako sa ľudia starali o prírodu, alebo akú úlohu v ich životoch zohrávala kultúra a umenie. Postupne sa však dostal k omnoho temnejším oblastiam, k ohavným zvykom, vrátane mučiacich metód. Tak vznikol film o skupinke Američanov, ktorí sa dostanú do neznámeho prostredia hrozivého kultu a jeho tisícročných rituálov.


Slnovrat od svojej premiéry zbiera nadšené ohlasy hororových fanúšikov, a zároveň zdesenie tých, ktorí po ukážkach plných žiarivého letného slnka nečakali taký výrazný ponor do temnôt. Do našich kín ho prináša distribučná spoločnosť Continental film.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video)

rusky bombarder tu 22m3 sa zrutil na juhu krajiny udajne bol zostreleny video

19.4.2024 (SITA.sk) - Lietadlo ruskej armády sa v piatok ráno podľa gubernátora Stavropoľského kraja zrútilo v tomto regióne na juhu Ruska.

Naliehavá správa. Na poli v okrese Krasnogvardejskoje havarovalo prúdové lietadlo ... piloti sa katapultovali," napísal gubernátor Vladimir Vladimirov na komunikačnej platforme Telegram a zverejnil fotografiu havarovaného lietadla.

Neskôr dodal, že dvoch pilotov našli živých a previezli ich do nemocnice. Informuje o tom web Ukrajinská pravda.

Telegramové kanály uviedli, že stroj Tu-22M3, ktorý Rusko používa na útoky na Ukrajinu, sa zrútil, pretože bol zostrelený. Hovorca ukrajinských vzdušných síl Iľja Jevlaš informácie o zostrelení vojenského lietadla v Rusku nepotvrdil ani nepoprel.

Tu-22M je nadzvukový strategický bombardér.

Viac k téme: Bombardér Tu-22M3, Ruská armáda, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: SITA.sk - Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video) © SITA Všetky práva vyhradené.


Počasie