• Dnes je: Štvrtok 28. marca 2024 meniny má Soňa

Viceprezidentka Harrisová vyzvala na zákaz útočných zbraní, nemajú miesto v civilnej spoločnosti

Viceprezidentka Harrisová vyzvala na zákaz útočných zbraní, nemajú miesto v civilnej spoločnosti

Streľba, ktorá si vyžiadala dovedna 10 mŕtvych, sa odohrala desať dní predtým, ako ďalší strelec zabil v texaskej škole 19 detí a dve učiteľky.

29.5.2022 (Webnoviny.sk) - Americká viceprezidentka Kamala Harrisová vyzvala na zákaz útočných zbraní. Svoju výzvu predniesla v sobotu na pohrebe 86-ročnej Ruth Whitfieldovej, ktorá zomrela 14. mája pri masovej streľbe v supermarkete v Buffale.

Viceprezidentka na pohrebe okrem týchto spomenula aj ďalšie útoky a vyhlásila, že je načase povedať dosť násiliu páchanému strelnými zbraňami, informuje spravodajský portál BBC.

Zbraň vojny

„Každý sa musí postaviť a súhlasiť s tým, že toto by sa u nás nemalo diať a mali by sme mať odvahu s tým niečo urobiť,“ povedala Harrisová prítomným na pohrebe. Dodala, že riešenie je jasné a zahŕňa veci ako previerky kupujúcich a zákaz útočných zbraní.


„Viete, čo je to útočná zbraň? Bola navrhnutá pre konkrétny účel: rýchlo zabiť čo najviac ľudí. Útočná zbraň je zbraňou vojny, nemá miesto v civilnej spoločnosti,“ konštatovala politička. Útočníci z Buffala aj Uvalde boli vlastníkmi pušiek v štýle AR-15.

Pricestuje aj prezident Biden

Pokusy o univerzálne previerky a zákaz útočných zbraní v USA čelia prekážkam. Táto otázka je v Spojených štátoch rozdeľujúca, pričom takmer všetci demokrati podporujú silnejšiu kontrolu, zatiaľ čo u republikánov je za len 24 percent. Mocná loby Národnej asociácie vlastníkov zbraní (NRA) využíva na ovplyvnenie členov Kongresu značný rozpočet.

V nedeľu by do Uvalde mal pricestovať americký prezident Joe Biden, pričom sa očakáva, že aj on vyzve na prísnejšiu kontrolu držby zbraní. V sobotu vyzval Američanov, aby sa nahlas vyslovili proti násiliu páchanému strelnými zbraňami.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 28. marec 2024

horoskopy na dnes stvrtok 28 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Už nevyčkávajte, dnes treba konať. Poobede si môžete vydýchnuť, všetky úlohy budete mať pod kontrolou. Pozor na zdravie, dnešný výkon vás zaťaží.

Býk 21.4. - 21.5.

Zosilnený vzťah k štúdiu, ako aj potreba zmeny vás bude dostatočne napĺňať, takže sa dnes určite nudiť nebudete. Pripravuje sa neobyčajný zážitok, ak k nemu prispejete.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Pocítite prílev energie. Využite ju pre rodinu! Zdá sa, že ste ju v poslednom čase zanedbali. Partner sa vám s niečím zdôverí, majte ohľad na jeho mienku.

Rak 22.6. - 22.7.

Zdá sa, že ste svoju rodinu v poslednom období zanedbali. Nezachádzajte priďaleko! Dnes a zajtra môžete všetko dobehnúť. Zmena vás poteší.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie