• Dnes je: Utorok 19. marca 2024 meniny má Jozef

Viac než dve tretiny zaočkovaných Slovákov by si dali pichnúť aj tretiu dávku, očkovanie detí podporuje málokto

Viac než dve tretiny zaočkovaných Slovákov by si dali pichnúť aj tretiu dávku, očkovanie detí podporuje málokto

Čo sa týka očkovania detí vo veku od 5 do 11 rokov, ochota zaočkovať ich proti ochoreniu COVID-19 bola u opýtaných veľmi nízka.

Slováci zaočkovaní proti ochoreniu COVID-19 sa k tretej dávke vakcíny stavajú pozitívne.

Vyplýva to z prieskumu agentúry AKO pre reláciu Na Hrane televízie Joj. Viac ako dve tretiny opýtaných uviedli, že by sa nechali preočkovať.

Iba 4,1 percent z celkovo tisíc opýtaných Slovákov, ktorí sa v dňoch 13. až 15. septembra tohto roka prieskumu zúčastnili uviedlo, že by nechali proti koronavírusovej infekcii zaočkovať aj svoje dieťa vo veku 5 až 11 rokov.

Ochota stúpa so vzdelaním

V súvislosti s treťou dávkou vakcíny, ktorú Ministerstvo zdravotníctva SR povolilo pred týždňom, sa viac ako 40 percent účastníkov prieskumu vyjadrilo v zmysle, že by sa určite dali zaočkovať a necelých 27 percent uviedlo, že by sa asi nechalo zaočkovať.


Celkovo tak pozitívny postoj k tretej dávke zaujali viac ako dve tretiny zaočkovaných respondentov.

Z prieskumu tiež vyplynulo, že zaočkovať by sa nechalo viac mužov ako žien a ochota očkovať sa treťou dávkou stúpa na základe výšky dosiahnutého vzdelania.


Zároveň sa ukázalo, že k preočkovaniu treťou dávkou inklinujú viac mladší ľudia vo veku 18 až 33 rokov a starší respondenti vo veku 66 a viac rokov.

Väčšina rodičov je proti

Čo sa týka očkovania detí vo veku od 5 do 11 rokov, ochota zaočkovať ich proti ochoreniu COVID-19 bola u opýtaných veľmi nízka.


Iba o niečo viac ako štyri percentá účastníkov prieskumu by nechali svoje dieťa v tomto veku určite zaočkovať a iba 9,5 percent by ho nechalo asi zaočkovať.

Kladný postoj tak spolu vyjadrilo necelých 14 percent respondentov, čo je menej ako šestina všetkých opýtaných rodičov vo veku od 5 do 11 rokov.


Ľudia, ktorí nemajú deti v určenej vekovej kategórii, sa k očkovaniu stavajú pozitívnejšie. Určite s ním súhlasilo viac ako 10 percent opýtaných, a skôr s očkovaním súhlasilo necelých 18 percent.

Očkovaní rodičia podporujú očkovanie detí

Prieskum zároveň odhalil, že tí rodičia detí vo veku 5 až 11 rokov, ktorí s očkovaním súhlasia, sú výhradne očkovaní.


Medzi ostatnými účastníkmi prieskumu sa vyskytlo len nízke percento ľudí, ktorí by súhlasili s očkovaním detí, aj keď sami očkovaní nie sú.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Pondelok 18. marec 2024

horoskopy na dnes pondelok 18 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Pondelok 18. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Silnejúca intuícia bude vhodne podporovaná. Vyriešenie zamotanej situácie, ku ktorej ste nemálo prispeli, je na obzore. Venujte sa tvorivej činnosti, môžete dosiahnuť pekné výsledky.

Býk 21.4. - 21.5.

Nemali by ste dlho otáľať s rozhodnutím. Niekto na to netrpezlivo čaká. Priveľmi nešpekulujte a urobte to, čo cítite. Môžete sa spoľahnúť na intuíciu, že vám správne poradí.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Kto nepracuje, nič nepokazí. Držte sa dnes tohto hesla po celý deň. Pri roztržkách radšej ustúpte. Najlepším spoločníkom bude pre vás nejaká kniha.

Rak 22.6. - 22.7.

To, že dokážete spontánne rozhodovať, je dobre pre vašu prácu. Je výhodné byť rýchlejší ako tí ostatní. Popritom však nestrácajte chladnú hlavu, aby ste nevyrobili nijakú hlúposť.




Všetky Horoskopy pre Pondelok 18. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie