• Dnes je: Piatok 19. apríla 2024 meniny má Jela

V Trnavskom kraji sa kopia sťažnosti na arogantných a rýchlych kolobežkárov v uliciach

V Trnavskom kraji sa kopia sťažnosti na arogantných a rýchlych kolobežkárov v uliciach

Prevádzkovateľ zdieľaných zelených kolobežiek upozorňuje, že po skončení jazdy treba kolobežku vhodne zaparkovať.

Polícia v Trnavskom kraji eviduje zvýšený počet sťažností, ktoré sa týkajú jazdcov na elektrických kolobežkách.

Najviac sťažností je na arogantnú a rýchlu jazdy po chodníkoch, parkovanie kolobežiek a spôsob jazdy „v páre“.

Ako informovala trnavská policajná hovorkyňa Zlatica Antalová, jazdu vo dvojici nepraktizuje len mládež, ale na kolobežkách je často vidieť aj rodičov s deťmi.

Teplé počasie situáciu zhoršilo

„Situácia sa zhoršila najmä s nástupom teplejšieho počasia a možnosti využitia zdieľaných zelených kolobežiek,“ dodala Antalová.

Prevádzkovateľ zelených kolobežiek ich len do ulíc Trnavy nasadil začiatkom apríla približne 200, ďalšie desiatky sú aj v niektorých okresných mestách kraja.

Pokuta až do výšky 650 eur

Polícia pripomína, že na kolobežke sa jazdí vpravo, kolobežkár nesmie ohroziť ani obmedziť chodcov alebo cyklistov, na kolobežke sa smie viezť vždy len jeden človek a viacerí kolobežkári smú ísť len za sebou, nie vedľa seba.


Pri jazde v meste, obci alebo na cestičke pre cyklistov hladina alkoholu v dychu kolobežkára nesmie prekročiť 0,5 promile. Na iných miestach je tolerancia alkoholu nulová.


V prípade nedodržania uvedených pravidiel sú policajti oprávnení uložiť kolobežkárovi blokovú pokutu. Pokiaľ ide o alkohol, sankcia sa môže vyšplhať až na 650 eur.

Kolobežky treba vhodne zaparkovať

Prevádzkovateľ zdieľaných zelených kolobežiek upozorňuje, že po skončení jazdy treba kolobežku vhodne zaparkovať. Ak v okolí nie je cyklostojan, treba kolobežku odstaviť na chodníku tak, aby nikomu neprekážala.


Musí zostať dostatok miesta aj pre kočiar s dieťaťom alebo invalidný vozík. Ak je v blízkosti stojan na bicykle, je potrebné kolobežku zaparkovať k nemu.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video)

rusky bombarder tu 22m3 sa zrutil na juhu krajiny udajne bol zostreleny video

19.4.2024 (SITA.sk) - Lietadlo ruskej armády sa v piatok ráno podľa gubernátora Stavropoľského kraja zrútilo v tomto regióne na juhu Ruska.

Naliehavá správa. Na poli v okrese Krasnogvardejskoje havarovalo prúdové lietadlo ... piloti sa katapultovali," napísal gubernátor Vladimir Vladimirov na komunikačnej platforme Telegram a zverejnil fotografiu havarovaného lietadla.

Neskôr dodal, že dvoch pilotov našli živých a previezli ich do nemocnice. Informuje o tom web Ukrajinská pravda.

Telegramové kanály uviedli, že stroj Tu-22M3, ktorý Rusko používa na útoky na Ukrajinu, sa zrútil, pretože bol zostrelený. Hovorca ukrajinských vzdušných síl Iľja Jevlaš informácie o zostrelení vojenského lietadla v Rusku nepotvrdil ani nepoprel.

Tu-22M je nadzvukový strategický bombardér.

Viac k téme: Bombardér Tu-22M3, Ruská armáda, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: SITA.sk - Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video) © SITA Všetky práva vyhradené.


Počasie