• Dnes je: Štvrtok 18. apríla 2024 meniny má Valér

V Rumunsku rozdali pre porušenie obmedzenia pohybu pokuty za desiatky miliónov eur

V Rumunsku rozdali pre porušenie obmedzenia pohybu pokuty za desiatky miliónov eur

Každý, kto poruší nariadené obmedzenie pohybu, čelí pokute 2 000 až 20 000 lei.

22.4.2020 (Webnoviny.sk) - Rumunsko rozdalo za mesiac 200-tisíc pokút za porušenie obmedzenie pohybu, ktoré je zamerané na spomalenie šírenia nového koronavírusu. Pokuty, ktoré rozdali muži zákona od 24. marca do 19. apríla, dovedna dosiahli sumu 78 miliónov eur. Informuje o tom spravodajský portál BBC.

Pokutu dostal aj starosta

Každý, kto poruší nariadené obmedzenie pohybu, čelí pokute 2 000 až 20 000 lei (v prepočte 413 až 4 134 eur). Priemerný mesačný plat v Rumunsku je pritom okolo 3 000 lei (620 eur).

Viac o téme: Koronavírus

Pokute sa nevyhol napríklad ani starosta jednej z mestských časti Bukurešti. Robert Negoita, ktorý je starostom tretieho obvodu, dostal pokutu 10-tisíc lei (2 067 eur) za to, že ho pristihli ako sa bicykluje vo verejnom parku.

Parky sú v krajine zatvorené a Negoita to podľa svojich slov kontroloval. Povedal však, že tak ako každý iný občan musí dodržiavať zákony a je ochotný čeliť následkom svojho konania.

Rumuni musia vyplniť oficiálny formulár predtým, než opustia svoj domov, pričom musia uviesť dôvod svojho odchodu. Ak ich zastaví polícia alebo vojaci, musia daný formulár predložiť spolu s občianskym preukazom.

Stav núdze do polovice mája

Prezident Klaus Iohannis v stredu oznámil, že od 15. mája budú môcť ľudia cestovať po krajine slobodne. V ten istý deň začne byť v Rumunsku povinné nosenie ochranných rúšok v uzavretých priestoroch a verejnej doprave. Do 15. mája tiež bude platiť v krajine stav núdze.

V Rumunsku dosiaľ zaznamenali 9 710 prípadov nákazy novým koronavírusom a 508 úmrtí.

Veľa pokút za porušovanie zákazu vychádzania rozdali aj iné európske krajiny. Napríklad Francúzsko ich malo za podobné obdobie ako Rumunsko zhruba 800-tisíc a Španielsko 500-tisíc.

Informácie pochádzajú z agentúry AP a webstránky www.bbc.com.

Viac k téme: Koronavírus, pokuty

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 18. apríl 2024

horoskopy na dnes stvrtok 18 april 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 18. apríl 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Dnes budete mať nákupnú horúčku. Saturn vám prinesie finančné straty, a preto sa radšej obmedzte len na nevyhnutné veci. Večer budete výborným spoločníkom.

Býk 21.4. - 21.5.

Dnes vám planéty pomôžu uplatniť vaše praktické schopnosti. Určite niečo vo svojom okolí zlepšíte a úplne prerobíte. Do práce sa vám podarí zapojiť aj najbližších.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Najlepšie výsledky dosiahnete práve vďaka priamočiarosti a otvorenosti. Padli ste do oka vplyvnej osobe, ktorá vám chce pomôcť. Je na vás, či ponúknutú pomoc prijmete.

Rak 22.6. - 22.7.

Tento deň najlepšie využijete, ak sa budete venovať tvorivej práci. Tu môžete svoju fantáziu neobmedzene využívať. Dobré výsledky budete dosahovať aj v štúdiu.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 18. apríl 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie