• Dnes je: Piatok 29. marca 2024 meniny má Miroslav

V procese s „hrobárom“ súd vypočúva znalcov, ktorí sa vyjadrovali ku kostrovým pozostatkom

V procese s „hrobárom“ súd vypočúva znalcov, ktorí sa vyjadrovali ku kostrovým pozostatkom

Podľa znaleckého posudku nie je možné jednoznačne určiť príčinu smrti osoby, aj keď konštatoval úder tupým predmetom do lebky.

4.10.2021 (Webnoviny.sk) - Na Špecializovanom trestnom súde (ŠTS) v Pezinku v pondelok pokračuje hlavné pojednávanie s „hrobárom" zločineckej skupiny sátorovcom Lehelom H. Konkrétne v pondelok súd vypočúva dvojicu znalcov. ktorí sa vyjadrovali ku kostrovým pozostatkom objaveným v januári 2019.

Osoba podľa znalcov zomrela pravdepodobne v období rokov 2003 až 2008. Malo by ísť o Csabu K., ktorého smrť sa pripisuje práve obžalovanému.

Lehel H. je stíhaný pre členstvo v zločineckej skupine, päť vrážd a tiež pre krádež 45,5 milióna vtedajších slovenských korún z roku 2003. V prípade spomenutej krádeže čelí obžalobe aj Ivan K.

Obeťami boli biele kone

Pokiaľ ide o trestné činy vraždy, podľa prokuratúry boli obeťami v dvoch prípadoch takzvané biele kone. V jednom prípade osoba, pri ktorej sa obžalovaný obával vyzradenia účasti na spomenutej krádeži a v dvoch prípadoch išlo o členov skupiny sátorovci, konkrétne o Andora Reisza a o samotného zakladateľa skupiny Ľudovíta (Lajosa) Sátora.

Lehel H. svoju prezývku nadobudol tak, že na pozemku v areáli bývalého družstva v Čótfe zakopával obete mafiánskeho gangu sátorovcov. V procese so skupinou vedenou Zsoltom Nagyom, prezývaným „Čonty“ v minulosti vystupoval ako svedok, pričom sa vyjadril aj k niektorým skutkom, z ktorých je momentálne obžalovaný.

V septembri 2018 napríklad na ŠTS vypovedal o tom, ako pomáhal obžalovaným Františkovi Zakálovi a Kristiánovi Kadárovi usmrtiť zakladateľa skupiny Lajosa Sátora.

Sátora mal zastreliť na farme

Lehel H. vypovedal, že v decembri 2010 Sátora zastrelil na farme v Čótfe on, hoci bolo dohodnuté, že to urobí Kadár. Nahé telo Sátora potom uložili do jamy, ktorú vyhĺbil Lehel H. pomocou bagra. Neskôr z obáv, že by polícia mohla pozostatky Sátora nájsť, telo vykopali a opakovane premiestňovali.

Lehel H. popísal aj vraždu Andora Reisza, ktorého v novembri 2006 zastrelil Sátor v areáli farmy. Telo potom „vytiahli na trojnožku používanú pri zabíjačkách a rozporciovali“. Obžalovaný Kadár podľa svedka zavraždenému odrezal pohlavný úd, pretože mal pomer s jeho ženou.

„Hrobár“ povedal, že „mäkké časti tela pomleli a vysypali do Malého Dunaja“. Veľké kosti a iné časti tela chceli najprv spáliť, ale neskôr ich zakopali na poli za areálom farmy.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 28. marec 2024

horoskopy na dnes stvrtok 28 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Už nevyčkávajte, dnes treba konať. Poobede si môžete vydýchnuť, všetky úlohy budete mať pod kontrolou. Pozor na zdravie, dnešný výkon vás zaťaží.

Býk 21.4. - 21.5.

Zosilnený vzťah k štúdiu, ako aj potreba zmeny vás bude dostatočne napĺňať, takže sa dnes určite nudiť nebudete. Pripravuje sa neobyčajný zážitok, ak k nemu prispejete.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Pocítite prílev energie. Využite ju pre rodinu! Zdá sa, že ste ju v poslednom čase zanedbali. Partner sa vám s niečím zdôverí, majte ohľad na jeho mienku.

Rak 22.6. - 22.7.

Zdá sa, že ste svoju rodinu v poslednom období zanedbali. Nezachádzajte priďaleko! Dnes a zajtra môžete všetko dobehnúť. Zmena vás poteší.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie