• Dnes je: Štvrtok 25. apríla 2024 meniny má Marek

V OĽaNO vznikla nová frakcia ODP, kritizuje Matovičovu rétoriku a podľa Čekovského má jednu prioritu

V OĽaNO vznikla nová frakcia ODP, kritizuje Matovičovu rétoriku a podľa Čekovského má jednu prioritu

Schválenie štátneho rozpočtu na rok 2023 je prioritou Občianskej a demokratickej platformy (ODP), ktorá vznikla v rámci klubu hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO).

Ako povedal pre agentúru SITA Kristián Čekovský z ODP, „pre nás je prioritou, aby štátny rozpočet prešiel parlamentom, je to mimoriadne dôležitý zákon pre celé Slovensko, ktorý nemôže byť súčasťou nejakých osobných sporov. Viem si predstaviť jeho podporu, diskusia ešte prebieha“.

Najbližšie hlasovania parlamentu budú vo štvrtok 27. októbra o 11:00. Dovtedy sa poslanci združení v ODP stretnú a prejdú si jednotlivé návrhy, vrátane návrhov, s ktorými prišiel minister financií Igor Matovič. „Prediskutujeme si to a potom sa k tomu vyjadríme, či už pred hlasovaním, alebo po hlasovaní,“ povedal Čekovský.

Riešia dôležitejšie problémy

Na otázku, či sa už zhováral so svojím straníckym šéfom Igorom Matovičom o jeho výrokoch a o ďalšom pôsobení ODP v rámci OĽaNO, Čekovský povedal, že momentálne rieši dôležitejšie problémy, ako je napríklad téma stretnutia zástupcov LGBTI komunity s predsedom vlády a ministrom spravodlivosti.

Otázka ďalšieho politického pôsobenia platformy je podľa neho otvorená a bude predmetom diskusií.

Kritika Matovičových vyjadrení

Občiansku a demokratickú platformu v rámci OĽaNO vytvorili poslanci Kristián Čekovský, Róbert Halák, Monika Kozelová, Anna Mierna, Anna Remiášová, Jaromír Šíbl, Tomáš Šudík, Jarmila Vaňová a Vladimír Zajačik. Médiám poslali 3. októbra vyhlásenie, v ktorom vyjadrili nesúhlas so „stupňovaním agresivity medzi demokratmi, a to ani zo strany OĽaNO“.

Kritizovali rétoriku Igora Matoviča na adresu novinárov a zdôraznili, že novinári nie sú ohrozením demokracie, ale jej súčasťou. Matovič v parlamente povedal, že „za päťstovku si dnes viete na mesiac prenajať novinára, ktorý o vás bude dobre písať“. Jeho vyjadrenia kritizovalo sedem medzinárodných novinárskych organizácií a označilo ich za neprijateľné útoky na nezávislú žurnalistiku. Vo svojej rétorike na adresu novinárov pokračoval Matovič 13. októbra, keď na sociálnej sieti napísal, že bude „dávať skorumpovaných novinárov rad radom dole“.

Následne zverejnil 16. októbra status s názvom Som hetero, kde napísal, že je muž a cíti sa ako muž. Zároveň dodal, že je presvedčený, že „deťom by sme mali v rodine a škole od mala vštepovať úctu k ideálom, aby mali vo svojom živote nastavený kompas“.


Viacerí politici vrátane Čekovského označili Matovičov status za nevhodný a necitlivý, keďže nasledoval po vražde dvoch ľudí z LGBTI komunity.


Matovič sa v médiách vyjadril, že je v poriadku, že v rámci OĽaNO vznikla určitá frakcia, pretože strana je rôznorodá ako Slovensko a zastúpenie v nej majú politici, ktorých názory sa nemusia vo všetkých témach zhodovať.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Stredu 24. apríl 2024

horoskopy na dnes stredu 24 april 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Stredu 24. apríl 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Najkritickejšie bude ráno. Len sa nezariekajte a nesľubujte nič, čo by vás mohlo neskôr mrzieť. Večer nájdete niečo, o čom ste si mysleli, že je navždy stratené.

Býk 21.4. - 21.5.

Dnes dostanete návrh, za ktorý sa oplatí bojovať. Obavy odložte, nemáte čo stratiť. Ak budete teraz príliš skromní, premárnite fantastickú príležitosť.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Ešte stále máte dosť energie, aby ste presadili to, na čom vám veľmi záleží. Musíte však postupovať rýchlo a s plným nasadením. Nemusíte sa ľakať prípadnej prekážky, ľahko ju prekonáte.

Rak 22.6. - 22.7.

Nedajte sa dnes nachytať na hruškách. Ktosi by bol veľmi rád, keby sa mu podarilo dostať vás do úzkych. Snažte sa takticky vymanévrovať z ošemetnej situácie. Nedajte sa vyprovokovať.




Všetky Horoskopy pre Stredu 24. apríl 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie