• Dnes je: Piatok 29. marca 2024 meniny má Miroslav

V novej oddychovej zóne medzi OC Korzo a cyklochodníkom si môžete príjemne posedieť aj opraviť bicykel

V novej oddychovej zóne medzi OC Korzo a cyklochodníkom si môžete príjemne posedieť aj opraviť bicykel

Podľa prieskumu agentúry 2muse pre OC Korzo Prievidžania radi športujú.

17.5.2023 (SITA.sk) - Podľa prieskumu agentúry 2muse pre OC Korzo Prievidžania radi športujú. Preferujú cyklistiku, turistiku, beh či plávanie.

Práve na bicykel si za účelom športu a rekreácie sadne aspoň raz do mesiaca (cestná aj horská cyklistika) viac ako polovica opýtaných.*

Nová oddychová zóna medzi OC Korzo a cyklochodníkom

"Korzo Prievidza chce podporiť pozitívny vzťah obyvateľov regiónu k športu, ktorý nám potvrdil aj minuloročný prieskum.

Vzhľadom na polohu nášho obchodného centra vedľa cyklochodníka a príjemného prostredia pri rieke Nitra sme sa rozhodli vybudovať oddychovú zónu, kde si môžete príjemne posedieť, osviežiť sa vďaka fontánke s pitnou vodou, využiť stojan na opravu bicyklov, nabiť svoj elektrobicykel či elektrokolobežku, alebo si pozrieť mapu cyklotrás v okolí aj s pexesom pre deti.

Pozývame samozrejme aj návštevníkov, ktorí preferujú korčule, kolobežky, alebo sa zastavia v rámci prechádzky," hovorí Júlia Molnárová Kráľová, marketingová manažérka OC Korzo Prievidza.

Až dve tretiny obyvateľov Prievidze a okolia by radi bicyklovali viac

Podľa prieskumu bicyklovanie vnímajú opýtaní primárne ako voľnočasovú aktivitu, tiež ako prostriedok na udržanie či zlepšenie zdravia a kondície, ale aj ako jednoduchý spôsob dopravy. Až 71% opýtaných by chcelo bicyklovať viac.

Badať tiež narastajúci trend využívania elektrobicyklov. Skoro 60% opýtaných by chcelo vlastniť, alebo si plánuje zakúpiť elektrobicykel.

S pokrytím mesta cyklotrasami je rovnako veľa ľudí spokojných ako nespokojných, v rámci mesta vnímajú priestor na zlešenie infraštruktúry pre cyklistov.*

Mladí myslia na životné prostredie

"Zaujal nás postoj mladých - až dve tretiny z nich by chcelo bicyklovaním pomôcť planéte k zvládaniu negatívnych následkov industrializovanej civilizácie a niečo pri tom aj ušetriť. Vítame, že sa povedomie o otázkach zmeny klímy rozširuje a mladá generácia si uvedomuje aktuálnosť a akútnosť tejto témy. Do budúcna by sme radi realizovali ešte viac aktivít motivujúcich k využívaniu alternatívnych spôsobov dopravy," uvádza Katarína Koreňová, riaditeľka OC Korzo Prievidza.

*Prieskum agentúry 2muse, s.r.o. pre OC Korzo Prievidza, realizovaný počas augusta 2022 na vzorke 203 respondentov - cyklisti vo veku 18 a viac rokov z okresu Prievidza.

Fotogaléria tu.

Informačný servis

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Piatok 29. marec 2024

horoskopy na dnes piatok 29 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Piatok 29. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Nebude na škodu veci, ak sa utiahnete trochu do úzadia. Okolie je zvedavé, ako ďaleko sa odvážite ísť. Svoje plány si však nechajte len pre seba.

Býk 21.4. - 21.5.

Pred vami je šťastný deň. Prekvapujúco zvládnete niečo, čo ste už chceli odložiť ako neuskutočniteľné. Večer prijmete pozvanie a dozviete sa tam veľa nového.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Nepreceňujte svoje doterajšie vedomosti a viac pozorujte. Partner vás poverí neľahkou úlohou, neberte ju ako skúšku preverenia vzťahu.

Rak 22.6. - 22.7.

Dnes budete nepokojní a neudržíte prchkosť v prijateľných hraniciach. Poobede budete pokojnejší a urobíte všetko pre to, aby ste nenarušili vzťahy.




Všetky Horoskopy pre Piatok 29. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie