• Dnes je: Piatok 19. apríla 2024 meniny má Jela

V Kyjeve je po raketovom útoku bez elektriny 40 percent ľudí, inžinieri pracujú na obnovení energií

V Kyjeve je po raketovom útoku bez elektriny 40 percent ľudí, inžinieri pracujú na obnovení energií

Rusko spustilo ďalšiu vlnu raketových útokov na Ukrajinu a podľa poradcu ukrajinského prezidenta vypálilo viac ako 120 striel.

29.12.2022 (Webnoviny.sk) - Štvrtkový raketový útok Ruska na Ukrajinu spôsobil, že bez elektriny zostalo asi 40 % obyvateľov Kyjeva. Informoval o tom starosta hlavného mesta Vitalij Kličko, uvádza portál The Guardian.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

„V súvislosti s nevyhnutnými bezpečnostnými opatreniami počas leteckého poplachu je po raketovom útoku bez elektriny 40 % zákazníkov v hlavnom meste. Inžinieri v súčasnosti pracujú na obnovení dodávok energií. Mesto dodáva teplo a vodu ako zvyčajne,“ napísal prostredníctvom komunikačnej platformy Telegram.

Rusko vo štvrtok ráno spustilo ďalšiu vlnu raketových útokov na Ukrajinu a podľa poradcu ukrajinského prezidenta Mychajla Podoľaka vypálilo viac ako 120 striel. Útok bol ďalším na kľúčovú infraštruktúru naprieč Ukrajinou. Moskva podobné útoky spúšťa každý týždeň už od októbra.

Rusko vypálilo na Ukrajinu ďalšie desiatky rakiet, Podoľak očakáva ďalšie „návrhy mierotvorcov“

Ukrajinské úrady vo viacerých častiach krajiny, vrátane hlavného mesta, varujú pred ďalším ruským raketovým útokom.

Útoky na kritickú infraštruktúru

Podľa poradcu ukrajinského prezidenta Mychajla Podoľaka dnes ráno Rusko na Ukrajinu vypálilo viac ako 120 striel. Informuje o tom portál The Guardian.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Zlý ruský svet na Ukrajinu vypálil 120+ striel s cieľom zničiť kritickú infraštruktúru a masovo zabíjať civilistov,“ napísal prostredníctvom sociálnej a mikroblogovacej siete Twitter a reagujúc na nedávne vyjadrenia z Ruska o tom, čo všetko by bolo potrebné na mierové urovnanie konfliktu, sarkasticky dodal, že očakávajú „ďalšie návrhy od mierotvorcov o mierovom urovnaní a bezpečnostných zárukách pre Ruskú federáciu a nevhodnosti provokácií".

Aktivácia protivzdušnej obrany

Sirény upozorňujúce na letecký útok sa vo štvrtok skoro ráno rozozneli naprieč Ukrajinou. Oblastná administratíva v Kyjeve informovala o aktivácii systémov protivzdušnej obrany v snahe odraziť útok.

V meste bolo podľa agentúry AP počuť explózie. Podľa ukrajinských úradov sa vo viacerých oblastiach podarilo niektoré ruské rakety zostreliť.

Štvrtkový útok je ďalším zo série ruských útokov na kľúčovú infraštruktúru naprieč Ukrajinou. Moskva podobné útoky spúšťa každý týždeň už od októbra.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video)

rusky bombarder tu 22m3 sa zrutil na juhu krajiny udajne bol zostreleny video

19.4.2024 (SITA.sk) - Lietadlo ruskej armády sa v piatok ráno podľa gubernátora Stavropoľského kraja zrútilo v tomto regióne na juhu Ruska.

Naliehavá správa. Na poli v okrese Krasnogvardejskoje havarovalo prúdové lietadlo ... piloti sa katapultovali," napísal gubernátor Vladimir Vladimirov na komunikačnej platforme Telegram a zverejnil fotografiu havarovaného lietadla.

Neskôr dodal, že dvoch pilotov našli živých a previezli ich do nemocnice. Informuje o tom web Ukrajinská pravda.

Telegramové kanály uviedli, že stroj Tu-22M3, ktorý Rusko používa na útoky na Ukrajinu, sa zrútil, pretože bol zostrelený. Hovorca ukrajinských vzdušných síl Iľja Jevlaš informácie o zostrelení vojenského lietadla v Rusku nepotvrdil ani nepoprel.

Tu-22M je nadzvukový strategický bombardér.

Viac k téme: Bombardér Tu-22M3, Ruská armáda, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: SITA.sk - Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video) © SITA Všetky práva vyhradené.


Počasie