• Dnes je: Utorok 19. marca 2024 meniny má Jozef

V Galícii pre koronavírus uzavreli oblasť so 70-tisíc ľuďmi, najväčšie ohniská nákazy súvisia s barmi

V Galícii pre koronavírus uzavreli oblasť so 70-tisíc ľuďmi, najväčšie ohniská nákazy súvisia s barmi

V rámci ďalších opatrení tiež na polovicu zredukujú kapacitu barov a reštaurácií a ľudia budú musieť aj vonku nosiť ochranné rúška.

5.7.2020 (Webnoviny.sk) - Úrady v španielskej Galícii uzavreli v súvislosti so šírením nového koronavírusu oblasť so 70-tisíc ľuďmi. Ako informuje spravodajský portál BBC, ľudia žijúci v La Marina nesmú oblasť opustiť od pondelka až do piatka.

Rúška budú vonku povinné

Výnimku budú mať len ľudia cestujúci za prácou. Pohyb v rámci uzavretej oblasti však bude povolený, informovala regionálna vláda.

Viac o téme: Koronavírus

V rámci ďalších opatrení tiež na 50% zredukujú kapacitu barov a reštaurácií a ľudia budú musieť aj vonku nosiť ochranné rúška.

Podobný krok aj v Katalánsku

Regionálny minister zdravotníctva Jesús Vázquez Almuíňa uviedol, že najväčšie ohniská nákazy súvisia s barmi v oblasti. V súčasnosti Galícia registruje 258 prípadov ochorenia Covid-19.

V sobotu sa k podobnému kroku odhodlala aj regionálna vláda v Katalánsku, ktorá uzavrela oblasť s 210-tisíc obyvateľmi.

Španielsko je jednou z najhoršie zasiahnutých krajín v Európe. Dosiaľ tamojšie úrady potvrdili 250 545 prípadov nákazy a 28 385 úmrtí.

Viac k téme: Koronavírus, Koronavírus COVID-19 v Španielsku

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Európa musí podľa Michela prejsť na vojnovú ekonomiku. Ak chceme mier, musíme sa pripraviť na vojnu, zdôraznil

europa musi podla michela prejst na vojnovu ekonomiku ak chceme mier musime sa pripravit na vojnu zdoraznil

19.3.2024 (SITA.sk) - Európa musí podľa predsedu Európskej rady Charlesa Michela prejsť na vojnovú ekonomiku a posilniť svoju obranu, aby reagovala na hrozbu, ktorú predstavuje Rusko. V článku, ktorý zverejnili európske médiá, vyhlásil, že Európa musí prevziať zodpovednosť za svoju bezpečnosť. Informuje o tom spravodajský portál Sky News.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

„Ak Európska únia nezareaguje správne a neposkytne Ukrajine dostatočnú podporu na zastavenie Ruska, sme na rade my," vyjadril sa Michel s tým, že preto musí byť Európa pripravená na obranu a prejsť do „módu vojnovej ekonomiky". „Ak chceme mier, musíme sa pripraviť na vojnu," zdôraznil.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine v marci 2024 (fotografie)

Od začiatku ruskej invázie na Ukrajinu v roku 2022 Európa urobila pokroky, ktoré zahŕňajú zvýšenie vojenských výrobných kapacít o 50 percent, ale podľa Michela je potrebné urobiť viac. Predseda Európskej rady tiež vyzval členské štáty Únie, aby zabezpečili, že Ukrajina dostane na bojisku to, čo potrebuje.

Európska únia v pondelok schválila ďalšiu pomoc pre ukrajinské ozbrojené sily v objeme 5 miliárd eur.

Viac k téme: Predseda Európskej rady, rusko-ukrajinský konflikt, Vojenská pomoc Ukrajine, Zahraničie
Zdroj: SITA.sk - Európa musí podľa Michela prejsť na vojnovú ekonomiku. Ak chceme mier, musíme sa pripraviť na vojnu, zdôraznil © SITA Všetky práva vyhradené.


Počasie