• Dnes je: Piatok 19. apríla 2024 meniny má Jela

V Európe prvýkrát od októbra klesol počet nových prípadov i úmrtí, omikron potvrdili už v 18 krajinách

V Európe prvýkrát od októbra klesol počet nových prípadov i úmrtí, omikron potvrdili už v 18 krajinách

Celosvetovo sa počet nových infikovaných „ustálil“ na úrovni viac ako štyri milióny potvrdených prípadov.

V európskom regióne nastal minulý týždeň mierny pokles počtu prípadov ochorenia COVID-19 i súvisiacich úmrtí. Ako v pravidelnej týždennej správe o pandémii uviedla Svetová zdravotnícka organizácia (WHO), zlepšenie v tomto regióne nastalo po tom, ako niekoľko týždňov po sebe Európa zaznamenávala nárast infekcií i úmrtí.

Omikron potvrdili desiatkam ľuďom

WHO taktiež uviedla, že podľa Európskeho centra pre prevenciu a kontrolu chorôb (ECDC) k pondelku identifikovali v 18 krajinách Európskej únie dovedna 212 prípadov omikron variantu koronavírusu, pričom všetci nakazení boli bez príznakov alebo s miernym priebehom ochorenia COVID-19.

V európskom regióne, ktorý v rámci rozdelenia WHO zahŕňa i krajiny Strednej Ázie, minulý týždeň klesol počet nových prípadov o dve percentá na viac ako 2,6 milióna potvrdených infekcií.

Nové infekcie sa ustálili

Najviac nových prípadov bolo v Nemecku a Veľkej Británii. Úmrtia počas ostatného týždňa v Európe kresli o tri percentá v porovnaní s týždňom predtým. Ako uviedla WHO, nárast počtu prípadov koronavírusu v Európe stúpal nepretržite od polovice októbra.


Celosvetovo sa počet nových infikovaných „ustálil“ na úrovni viac ako štyri milióny potvrdených prípadov, i keď v porovnaní s predchádzajúcim týždňom stúpol počet obetí koronavírusu o 10 percent.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video)

rusky bombarder tu 22m3 sa zrutil na juhu krajiny udajne bol zostreleny video

19.4.2024 (SITA.sk) - Lietadlo ruskej armády sa v piatok ráno podľa gubernátora Stavropoľského kraja zrútilo v tomto regióne na juhu Ruska.

Naliehavá správa. Na poli v okrese Krasnogvardejskoje havarovalo prúdové lietadlo ... piloti sa katapultovali," napísal gubernátor Vladimir Vladimirov na komunikačnej platforme Telegram a zverejnil fotografiu havarovaného lietadla.

Neskôr dodal, že dvoch pilotov našli živých a previezli ich do nemocnice. Informuje o tom web Ukrajinská pravda.

Telegramové kanály uviedli, že stroj Tu-22M3, ktorý Rusko používa na útoky na Ukrajinu, sa zrútil, pretože bol zostrelený. Hovorca ukrajinských vzdušných síl Iľja Jevlaš informácie o zostrelení vojenského lietadla v Rusku nepotvrdil ani nepoprel.

Tu-22M je nadzvukový strategický bombardér.

Viac k téme: Bombardér Tu-22M3, Ruská armáda, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: SITA.sk - Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video) © SITA Všetky práva vyhradené.


Počasie