• Dnes je: Štvrtok 28. marca 2024 meniny má Soňa

V Dúbravke si na ihrisko ľahne osmička

V Dúbravke si na ihrisko ľahne osmička

Niečo sa skončilo, niečo sa začína, niečo sa plánuje.

27.9.2022 (Webnoviny.sk) - Výraznou zmenou má prejsť priestranstvo a detské ihrisko pred bývalou tanečnou školou Jagermajster, dnes Škola Breaku. Práce sa dnes začali.

Tehly sa rozpadávali, niektoré padli aj samé, múry klesali. Starú chátrajúcu dráhu, takzvanú osmičku, pre bicykle či odrážadlá a kolobežky pred budovou tanečnej školy na ulici Karola Adlera mestská časť Bratislava-Dúbravka zbúrala pred piatimi rokmi. V posledných rokoch bola miestom stretnutí pre asociálov i drogovo závislých. Murovanú dráhu nahradila výsadba a upravený priestor.

"V letných mesiacoch tu už pribudli nové bránky a oplotenie, ktoré oddelilo športovú časť a detské ihrisko. V najbližších týždňoch bude mestská časť pracovať na obnove detského ihriska," približuje vedúca oddelenia životného prostredia Mária Smiešková. "Priestor dostane efektný centrálny hrací lanový prvok, akúsi ležatú osmičku, vymenené budú aj tunajšie hojdačky a prvok v pieskovisku."

Premena priestranstva sa dnes začala, plocha so starou železnou konštrukciou hojdačiek z 80. rokov sa zmení na zelenú. Časť asfaltového priestoru nahradí výsadba a oddychová plocha s lavičkami.

V októbri mestská časť spustí aj rekonštrukciu detského ihriska na Nejedlého 47. Ide o malé ihrisko v blízkosti konečnej električiek, ktorého výhodou v letných mesiacoch je tieň. Jeho nevýhodou sú inžinierske siete pod ním, ktoré bránia zásahom do zeme. Podľa toho aj oddelenie životného prostredia vyberalo tunajšie nové hracie prvky. Starú hojdačku oddelenie odstránilo, keďže jej umiestnenie nespĺňalo požiadavky normy, a jej tunajšie osadenie brzdia spomínané siete.

Počas septembra plánuje mestská časť dokončiť tri nové fit zóny. Dúbravskí poslanci pripravili počas tohto roka svoje priority, zmeny vo verejnom priestore. Každý mohol v súvislosti s verejným priestorom a jeho obnovou rozhodnúť o sume päťtisíc eur. Niektorí poslanci sa spojili, aby mohli podporiť projekt vyššou sumou. Tak to bolo napríklad aj pri takzvaných nových fit zónach v troch rôznych lokalitách. Mestská časť ich dokončila v septembri. Prvý priestor na cvičenie pribudol na niekdajšej ploche detského ihriska – Bujnáková – Hanulova. Do tohto projektu sa spojili poslanci Juraj Horan, Pavel Vladovič, Tomáš Husár, Marcel Burkert. Poslanci Mário Borza a Ľuboš Krajčír dali v rámci priorít doplniť fitness stroje neďaleko ihriska na Valachovej ulici pri Dune.

Tretia fit zóna vznikla na ploche pri Centre pedagogicko - psychologického poradenstva a prevencie na Fedákovej.

Ide o stroje na vonkajšie cvičenie, posilňovanie. Fitness a kardio stroje aj pre skôr narodených boli prioritou poslancov - Viera Psotková, Alexej Dobroľubov a Libor Gula.

Informačný servis

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 28. marec 2024

horoskopy na dnes stvrtok 28 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Už nevyčkávajte, dnes treba konať. Poobede si môžete vydýchnuť, všetky úlohy budete mať pod kontrolou. Pozor na zdravie, dnešný výkon vás zaťaží.

Býk 21.4. - 21.5.

Zosilnený vzťah k štúdiu, ako aj potreba zmeny vás bude dostatočne napĺňať, takže sa dnes určite nudiť nebudete. Pripravuje sa neobyčajný zážitok, ak k nemu prispejete.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Pocítite prílev energie. Využite ju pre rodinu! Zdá sa, že ste ju v poslednom čase zanedbali. Partner sa vám s niečím zdôverí, majte ohľad na jeho mienku.

Rak 22.6. - 22.7.

Zdá sa, že ste svoju rodinu v poslednom období zanedbali. Nezachádzajte priďaleko! Dnes a zajtra môžete všetko dobehnúť. Zmena vás poteší.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie