• Dnes je: Sobota 20. apríla 2024 meniny má Marcel

V Česku pre koronavírus opäť platí núdzový stav, sprísnili sa aj krízové opatrenia

V Česku pre koronavírus opäť platí núdzový stav, sprísnili sa aj krízové opatrenia

Laboratóriá potvrdili v nedeľu 1841 nových prípadov koronavírusu, čo predstavuje najvyšší nedeľňajší nárast od vypuknutia pandémie ochorenia COVID-19.

5.10.2020 (Webnoviny.sk) - Na území Českej republiky začal v pondelok na 30 dní opäť platiť núdzový stav. Informuje o tom portál tn.cz s tým, že spolu s ním vstúpili na obdobie 5. až 18. októbra do platnosti aj takzvané krízové opatrenia. Vďaka nim môžu zákonodarcovia vyhlasovať a sprísňovať opatrenia podľa toho, ako sa bude vyvíjať epidemiologická situácia.

Od polnoci sú v Česku zakázané hromadné akcie vo vnútorných priestoroch v počte vyššom než 10 ľudí a vo vonkajších priestoroch v počte vyššom ako 20 ľudí. Nariadenie sa nevzťahuje na členov rodiny, teda napríklad rodinné oslavy, výkon povolania, podnikateľskú činnosť, účasť na svadbe alebo uzavretí registrovaného partnerstva a účasť na pohrebe.

Bary a krčmy otvorené len do 22:00

Zakázané sú koncerty, divadelné a iné umelecké predstavenia a slávnosti, kde sa prevažne spieva, napríklad muzikály, a to vrátane skúšok. Rôzne obmedzenia platia pre divadelné a filmové predstavenia, športové akcie, bohoslužby či zasadnutia samospráv.

Ďalej platí aj zatvorenie reštaurácií, barov a krčiem medzi 22:00 a 6:00, pričom sa na tieto zariadenia vzťahujú aj ďalšie nariadenia, ktoré upravujú počet ľudí pri stoloch alebo vzdialenosti pri sedení. Školské zariadenia sa majú riadiť nariadeniami krajských hygienických staníc, ktoré budú opatrenia vydávať podľa situácie v regióne.

Na svadbách a pohreboch maximálne 30 ľudí

Od pondelka 19. októbra sa bude môcť na svadbách či pohreboch zúčastniť maximálne 30 ľudí. V hre je aj uzavretie stredných škôl. Podľa vyjadrenia ministra zdravotníctva Romana Prymulu pre ČT môžu tiež ľudia očakávať, že v piatok 9. októbra predstavia ďalšie opatrenia.

Laboratóriá v Českej republike potvrdili v nedeľu 1841 nových prípadov koronavírusu, čo predstavuje najvyšší nedeľňajší nárast od vypuknutia pandémie ochorenia COVID-19. Podľa tamojšieho ministerstva zdravotníctva je momentálne najvážnejšia situácia v okresoch Uherské Hradiště a Benešov, ako aj v hlavnom meste Praha.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video)

rusky bombarder tu 22m3 sa zrutil na juhu krajiny udajne bol zostreleny video

19.4.2024 (SITA.sk) - Lietadlo ruskej armády sa v piatok ráno podľa gubernátora Stavropoľského kraja zrútilo v tomto regióne na juhu Ruska.

Naliehavá správa. Na poli v okrese Krasnogvardejskoje havarovalo prúdové lietadlo ... piloti sa katapultovali," napísal gubernátor Vladimir Vladimirov na komunikačnej platforme Telegram a zverejnil fotografiu havarovaného lietadla.

Neskôr dodal, že dvoch pilotov našli živých a previezli ich do nemocnice. Informuje o tom web Ukrajinská pravda.

Telegramové kanály uviedli, že stroj Tu-22M3, ktorý Rusko používa na útoky na Ukrajinu, sa zrútil, pretože bol zostrelený. Hovorca ukrajinských vzdušných síl Iľja Jevlaš informácie o zostrelení vojenského lietadla v Rusku nepotvrdil ani nepoprel.

Tu-22M je nadzvukový strategický bombardér.

Viac k téme: Bombardér Tu-22M3, Ruská armáda, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: SITA.sk - Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video) © SITA Všetky práva vyhradené.


Počasie