• Dnes je: Sobota 20. apríla 2024 meniny má Marcel

V Česku jednorazové rúška už nestačia, zavádzajú povinné nosenie respirátorov

V Česku jednorazové rúška už nestačia, zavádzajú povinné nosenie respirátorov

Povinnosti nosenia respirátorov sa vyhnú len deti od 2 do 15 rokov.

23.2.2021 (Webnoviny.sk) - Česká vláda v piatok rozhodla, že nosenie respirátorov na frekventovaných miestach bude v krajine povinné od štvrtka 25. februára. Ľudia ich budú musieť mať napríklad v obchodoch, nemocniciach, prostriedkoch verejnej dopravy, na zastávkach alebo v čakárňach. Na takýchto miestach môžu mať aj nanorúška alebo minimálne dve chirurgické rúška na sebe, nie však už látkové rúško alebo šál. Informuje o tom spravodajský portál TN.cz.

Výnimku v nosení respirátorov budú mať deti od dvoch do 15 rokov, budú však musieť nosiť chirurgické rúška. Do konca mesiaca tiež bude platiť výnimka a porušenie povinnosti lepšie sa chrániť nebudú v Česku prísne trestať. Minister zdravotníctva Jan Blatný vysvetlil, že ľudia by nemali dosť času sa pripraviť.

Vláda v Prahe tiež v pondelok schválila, že zaočkovaní ľudia nebudú musieť chodiť do karantény, a do konca apríla predĺžila program na podporu zamestnanosti Antivirus. Kabinet okrem iného riešil napríklad aj nákup testov do škôl, ktoré chce otvárať od 1. marca.

Podľa ministra vnútra Jana Hamáčka sa však deti asi v danom termíne do škôl nevrátia, pretože je „náročne splniteľný“. Problematický je rozvoz antigénových testov, aj komplikácie s pandemickým zákonom, ktorý musí podstúpiť zmeny. Vláda bude o otváraní škôl diskutovať ešte aj v stredu.


To dve pobláznené ženy dirigujú chod celej tejto vlády a krajiny? Pýta sa šéf smerákov Fico (video)

Kedy sa Slovensko zotaví z pandémie? Podľa futurológa Klinca jeden zo scenárov je, že nikdy


Šeliga: Nie je pravda, že sa strana Za ľudí odmieta baviť o vakcíne Sputnik V


Kto by sa proti COVID-19 nemal očkovať? Lekárka vysvetlila, čo môže vakcína Comirnaty spôsobiť


Všetko o vakcínach proti COVID-19. Ktorá je najúčinnejšia a aké sú ich nežiaduce účinky?


Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video)

rusky bombarder tu 22m3 sa zrutil na juhu krajiny udajne bol zostreleny video

19.4.2024 (SITA.sk) - Lietadlo ruskej armády sa v piatok ráno podľa gubernátora Stavropoľského kraja zrútilo v tomto regióne na juhu Ruska.

Naliehavá správa. Na poli v okrese Krasnogvardejskoje havarovalo prúdové lietadlo ... piloti sa katapultovali," napísal gubernátor Vladimir Vladimirov na komunikačnej platforme Telegram a zverejnil fotografiu havarovaného lietadla.

Neskôr dodal, že dvoch pilotov našli živých a previezli ich do nemocnice. Informuje o tom web Ukrajinská pravda.

Telegramové kanály uviedli, že stroj Tu-22M3, ktorý Rusko používa na útoky na Ukrajinu, sa zrútil, pretože bol zostrelený. Hovorca ukrajinských vzdušných síl Iľja Jevlaš informácie o zostrelení vojenského lietadla v Rusku nepotvrdil ani nepoprel.

Tu-22M je nadzvukový strategický bombardér.

Viac k téme: Bombardér Tu-22M3, Ruská armáda, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: SITA.sk - Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video) © SITA Všetky práva vyhradené.


Počasie