• Dnes je: Sobota 20. apríla 2024 meniny má Marcel

V Brezne je ohrozená dostupná zdravotná starostlivosť, spustilo petíciu za zachovanie nemocnice

V Brezne je ohrozená dostupná zdravotná starostlivosť, spustilo petíciu za zachovanie nemocnice

Okres Brezno má 29 obcí a okresné mesto Brezno, z ktorých až 17 obcí s počtom obyvateľov cca 23 260 má čas dojazdu do nemocnice II. alebo vyššej úrovne cez 45 minút, v niektorých prípadoch až hodinu.

Breznianska samospráva spustila petíciu za zachovanie Nemocnice s poliklinikou Brezno, n.o. v celom jej doterajšom rozsahu poskytovaných zdravotníckych činností a za jej zaradenie do siete kategorizovaných nemocníc druhej úrovne.

O petícii informuje breznianska radnica a okolité obce na svojich webových stránkach. Petícia potrvá do 28. februára, pričom sa termín môže podľa organizátorov ešte predĺžiť.

Ohrozenie zdravotnej starostlivosti

Ohrozenie dostupnej zdravotnej starostlivosti pre obyvateľov okresu Brezno avizovali predstavitelia breznianskej nemocnice a mesta Brezno v prípade, že bude táto nemocnica zaradená medzi nemocnice I. úrovne v rámci stratifikácie nemocníc.

Nesúhlas s návrhom

Nesúhlas s týmto návrhom Ministerstva zdravotníctva SR vyjadrili 12. januára na tlačovej konferencii spolu s predsedom Banskobystrického samosprávneho kraja Ondrejom Lunterom a generálnym riaditeľom Železiarní Podbrezová a.s. Vladimírom Sotákom.

Okres Brezno má 29 obcí a okresné mesto Brezno, z ktorých až 17 obcí s počtom obyvateľov cca 23 260 má čas dojazdu do nemocnice II. alebo vyššej úrovne cez 45 minút, v niektorých prípadoch až hodinu. Požiadavkou nemocnice a samospráv preto je zaradiť brezniansku nemocnicu do kategórie II. úrovne.



Najčítanejšia najnovšia správa


Počasie