• Dnes je: Sobota 20. apríla 2024 meniny má Marcel

V Bratislave sa ukázali králi, ktorých tu v minulosti korunovali. Ferdinand IV. išiel na čele sprievodu (video+foto)

V Bratislave sa ukázali králi, ktorých tu v minulosti korunovali. Ferdinand IV. išiel na čele sprievodu (video+foto)

Slávnostný sprievod v rámci podujatia Bratislavské korunovačné dni.

30.7.2022 (Webnoviny.sk) - V Bratislave sa v sobotu konal slávnostný sprievod, ktorý bol súčasťou podujatia Bratislavské korunovačné dni. Približne 250 účinkujúcich zo Slovenska, Česka, Maďarska a Poľska sa o 13:00 vydalo na cestu v slávnostnom sprievode z Bratislavského hradu.

Sprievod zakončil svoju cestu na Hlavnom námestí. Tu sa uskutočnilo slávnostné odovzdávanie zlatej zberateľskej euromince pri príležitosti 450. výročia korunovácie Rudolfa, ktorú vydáva Národná banka Slovenska.

korunovačnom sprievode bolo možné sledovať jednotlivých kráľov, ktorých v Bratislave v minulosti korunovali, spolu s ich dobovým sprievodom. Kráľ Ferdinand IV. išiel na koni aj so svojou suitou na čele sprievodu. V sprievode pred korunovačnými klenotmi kráčalo aj duchovenstvo na čele s arcibiskupom.

Počas celého sprievodu na Hlavnom námestí herold prinášal o historických súvislostiach korunovácií a len čo sa ukázal sprievod, predstavil aj jeho jednotlivé zložky.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video)

rusky bombarder tu 22m3 sa zrutil na juhu krajiny udajne bol zostreleny video

19.4.2024 (SITA.sk) - Lietadlo ruskej armády sa v piatok ráno podľa gubernátora Stavropoľského kraja zrútilo v tomto regióne na juhu Ruska.

Naliehavá správa. Na poli v okrese Krasnogvardejskoje havarovalo prúdové lietadlo ... piloti sa katapultovali," napísal gubernátor Vladimir Vladimirov na komunikačnej platforme Telegram a zverejnil fotografiu havarovaného lietadla.

Neskôr dodal, že dvoch pilotov našli živých a previezli ich do nemocnice. Informuje o tom web Ukrajinská pravda.

Telegramové kanály uviedli, že stroj Tu-22M3, ktorý Rusko používa na útoky na Ukrajinu, sa zrútil, pretože bol zostrelený. Hovorca ukrajinských vzdušných síl Iľja Jevlaš informácie o zostrelení vojenského lietadla v Rusku nepotvrdil ani nepoprel.

Tu-22M je nadzvukový strategický bombardér.

Viac k téme: Bombardér Tu-22M3, Ruská armáda, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: SITA.sk - Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video) © SITA Všetky práva vyhradené.


Počasie