• Dnes je: Piatok 29. marca 2024 meniny má Miroslav

V Bratislave otvorili veľtrh IDEB 2021, vojenskú techniku si pozreli aj Heger a Naď (foto)

V Bratislave otvorili veľtrh IDEB 2021, vojenskú techniku si pozreli aj Heger a Naď (foto)

Laická a odborná verejnosť sa na veľtrhu môže zoznámiť s novou technikou zaradenou do výzbroje OS SR.

25.8.2021 (Webnoviny.sk) - Na v poradí 8. ročníku medzinárodného veľtrhu obrannej techniky IDEB 2021 sa tento rok v bratislavskej Inchebe zúčastňuje 91 vystavovateľov z 12 krajín.

Ako ďalej v tlačovej správe informuje rezort obrany, veľtrh, na ktorom majú zastúpenie aj Ozbrojené sily SR (OS SR) so svojou technikou a výzbrojou v stredu otvorili za účasti predsedu vlády SR Eduarda Hegera, minister obrany Jaroslav Naď (obaja OĽaNO), ako aj minister obrany ČR Lubomír Metnar.

Kľúčová úloha v rozvoji obranného priemyslu

Ide o dôležité podujatie, ktoré zohráva kľúčovú úlohu pri podpore a rozvoji slovenského bezpečnostného a obranného priemyslu a ktoré nám zároveň umožňuje prezentovať napredovanie v modernizácii vojenskej techniky našich ozbrojených síl,“ povedal Naď.

Podľa generálneho riaditeľa Sekcie modernizácie Ministerstva obrany SR Jozefa Zekuciu devízou veľtrhu nie je len to, že umožňuje prezentáciu bojovej pripravenosti OS SR, ale najmä to, že otvára priestor pre odbornú diskusiu s predstaviteľmi ozbrojených síl partnerských štátov či s predstaviteľmi možných dodávateľských spoločností obranného priemyslu.

Zoznámenie s novou technikou

Medzinárodný veľtrh IDEB je organizovaný každé dva roky od roku 2006. Pre návštevníkov sú podľa ministerstva obrany tento rok pripravené dynamické ukážky a taktiež statické expozície na krytej ploche v rozlohe 3 050 metrov štvorcových.

Laická a odborná verejnosť sa na veľtrhu môže zoznámiť s novou technikou zaradenou do výzbroje OS SR, napríklad samohybnými kanónovými húfnicami ZUZANA 2, vojenskými viacúčelovými vrtuľníkmi UH-60M Black Hawk alebo napríklad s novou kolesovou technikou 5. pluku špeciálneho určenia. Na veľtrhu má svoje zastúpenie aj Personálny úrad Ozbrojených síl SR, ktorého príslušníci verejnosti priblížia všetky informácie spojené s regrutáciou a povolaním profesionálneho vojaka.

Obrnené taktické vozidlo 4×4 Gerlach spoločnosti Zetor Engineering Slovakia počas otvorenia medzinárodého veľtrhu obrannej techniky IDEB 2021 v bratislavskej Inchebe. Bratislava, 25. august 2021.Foto: SITA/Branislav Bibel

Bojový vrtuľník UH-60M Black Hawk počas otvorenia medzinárodného veľtrhu obrannej techniky IDEB 2021 v bratislavskej Inchebe. Bratislava, 25. august 2021.Foto: SITA/Branislav Bibel

Vystavená vojenská technika počas otvorenia medzinárodého veľtrhu obrannej techniky IDEB 2021 v bratislavskej Inchebe. Bratislava, 25. august 2021.Foto: SITA/Branislav Bibel

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Piatok 29. marec 2024

horoskopy na dnes piatok 29 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Piatok 29. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Nebude na škodu veci, ak sa utiahnete trochu do úzadia. Okolie je zvedavé, ako ďaleko sa odvážite ísť. Svoje plány si však nechajte len pre seba.

Býk 21.4. - 21.5.

Pred vami je šťastný deň. Prekvapujúco zvládnete niečo, čo ste už chceli odložiť ako neuskutočniteľné. Večer prijmete pozvanie a dozviete sa tam veľa nového.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Nepreceňujte svoje doterajšie vedomosti a viac pozorujte. Partner vás poverí neľahkou úlohou, neberte ju ako skúšku preverenia vzťahu.

Rak 22.6. - 22.7.

Dnes budete nepokojní a neudržíte prchkosť v prijateľných hraniciach. Poobede budete pokojnejší a urobíte všetko pre to, aby ste nenarušili vzťahy.




Všetky Horoskopy pre Piatok 29. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie