• Dnes je: Štvrtok 28. marca 2024 meniny má Soňa

V Bratislave bude protestné zhromaždenie Stop ruskému teroru a za intenzívnejšiu pomoc Ukrajine

V Bratislave bude protestné zhromaždenie Stop ruskému teroru a za intenzívnejšiu pomoc Ukrajine

Iniciatíva Mier Ukrajine tiež uvádza, že Slovensko je terčom hybridnej vojny, ktorú Rusko vedie proti západu.

22.10.2022 (Webnoviny.sk) - Iniciatíva Mier Ukrajine organizuje protestné zhromaždenie Stop ruskému teroru a za intenzívnejšiu pomoc Ukrajine pred zimou. Protest sa uskutoční v pondelok 24. októbra o 17:00 pred budovou veľvyslanectva Ruskej federácie.

Ako v tlačovej správe informuje Sergej Danilov z tímu Mier Ukrajine, akcia sa koná presne osem mesiacov od vpádu ruských vojsk na ukrajinské územie.

„Na fronte sa už začína tuhá zima a Ukrajinci sú odkázaní na našu pomoc viac ako kedykoľvek doteraz. O tom, že je Rusko teroristickým štátom, svedčí pravidelné bombardovanie civilistov, genocída ukrajinského obyvateľstva či strašenie jadrovými zbraňami," tvrdí Danilov.

Finančná a materiálna pomoc

Člen iniciatívy Rastislav Kalnovič je presvedčený, že mier na Ukrajine dosiahneme stupňovaním medzinárodného tlaku na Rusko, silnejšou finančnou i materiálnou pomocou, ale aj efektívnou ochranou pred kremeľskou propagandou.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

„Musíme adekvátne reagovať a zastaviť ruský teror, ktorý dopadá na hlavy našich východných susedov vo forme rakiet a dronov. Predtým to bola genocída potvrdená odhalením stoviek masových hrobov či zbombardovanie obchodného centra plného ľudí v Kremenčuku," uviedol Kalnovič.

Iniciatíva uvádza, že Slovensko je terčom hybridnej vojny, ktorú Rusko vedie proti západu. Ďalej tvrdia, že cieľom Ruska je podkopať našu demokraciu a z vnútra nás rozložiť. „Rusko na nás vyvíja energetický i politický nátlak a v rámci informačnej vojny využíva skutočnosť, že osvojovanie si proruskej propagandy a dôvera v konšpirácie je na Slovensku vysoká a úroveň kritického myslenia zase nízka," tvrdí Mier Ukrajine.

Extrémistickí kandidáti vo voľbách

Marián Kulich, ktorý je taktiež členom iniciatívy, tvrdí, že „prostredníctvom exportu fašizmu, ktorý šíri nenávisť a radikalizuje nálady aj v našej spoločnosti čelí demokracia u nás bezpečnostným hrozbám. Má to mimoriadne negatívne až smrtiace dopady ako v prípade teroristickej vraždy dvoch mladých ľudí z LGBTI komunity v Bratislave".

Podotkol, že budúcnosť Slovenska nevyzerá dobre ani z pohľadu komunálnych volieb. Podľa Kulicha sa o hlasy v týchto voľbách uchádza množstvo extrémistických kandidátov. „Chceme požiadať verejnosť, aby extrémistov nevolili. Musíme spoločne zastaviť ruský teror na Ukrajine a zamedziť rastu jeho chápadiel aj na Slovensku," dodal Kulich.


Iniciatíva Mier Ukrajine zároveň ocenila, že parlamentné zhromaždenie Rady Európy prijalo rezolúciu, ktorou vyzvalo členské štáty, aby označili ruský režim za teroristický. „Slovenská delegácia na zasadnutí chýbala. Vzhľadom na okolnosti považujeme absenciu našich delegátov za hanbu," zdôraznila iniciatíva. Taktiež súhlasí s výzvou predsedu Európskej Rady Charlesa Michela, aby Rusko prišlo o členstvo v Bezpečnostnej rade OSN.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 28. marec 2024

horoskopy na dnes stvrtok 28 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Už nevyčkávajte, dnes treba konať. Poobede si môžete vydýchnuť, všetky úlohy budete mať pod kontrolou. Pozor na zdravie, dnešný výkon vás zaťaží.

Býk 21.4. - 21.5.

Zosilnený vzťah k štúdiu, ako aj potreba zmeny vás bude dostatočne napĺňať, takže sa dnes určite nudiť nebudete. Pripravuje sa neobyčajný zážitok, ak k nemu prispejete.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Pocítite prílev energie. Využite ju pre rodinu! Zdá sa, že ste ju v poslednom čase zanedbali. Partner sa vám s niečím zdôverí, majte ohľad na jeho mienku.

Rak 22.6. - 22.7.

Zdá sa, že ste svoju rodinu v poslednom období zanedbali. Nezachádzajte priďaleko! Dnes a zajtra môžete všetko dobehnúť. Zmena vás poteší.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie