• Dnes je: Štvrtok 18. apríla 2024 meniny má Valér

V Belgicku stúpli denné počty infikovaných až o 75 percent, krajina uvažuje o sprísnení opatrení

V Belgicku stúpli denné počty infikovaných až o 75 percent, krajina uvažuje o sprísnení opatrení

Denne zomrie v krajine na nákazu koronavírusom asi 13 ľudí.

26.10.2021 (Webnoviny.sk) - Ukazovatele šírenia koronavírusu v Belgicku stúpajú, čo vládu v utorok donútilo k zvažovaniu opätovného uvalenia niektorých protipandemických opatrení, ktoré zmiernila len pred niekoľkými týždňami.

Denný počet infekcií v 11-miliónovej krajine minulý týždeň vzrástol o 75 percent. Počet hospitalizácií sa zvýšil o 69 percent na 102 denne. Mierne stúpol aj počet úmrtí, a to v priemere na 13 denne.

Lockdown zaviesť neplánujú

S cieľom zastaviť tento trend vláda a regionálni predstavitelia majú v priebehu utorka rozhodnúť o opätovnom posilnení protipandemických opatrení, hoci neplánujú lockdown. Úrady uvažujú o rozšírení povinností nosiť rúška a COVID pasy. Naliehavosť rozhodnutia je taká veľká, že rokovanie o opatreniach urýchlili o tri dni.

Viac o téme: Koronavírus

Pravidlá nosenia rúšok a niektoré iné opatrenia v Belgicku uvoľnili len začiatkom tohto mesiaca, ale čiastočne by ich mohli obnoviť. Minister zdravotníctva Frank Vandenbroucke však povedal, že drastické opatrenia sú zatiaľ vylúčené.

Deti musia chodiť do škôl

„Bary a reštaurácie zostanú otvorené. Deti musia chodiť do školy, to je dôležité. Ale možno sa vrátime k rozsiahlejšiemu noseniu rúšok,“ povedal minister v pondelok večer pre verejnoprávnu vysielaciu spoločnosť VRT.

Podobné diskusie sa uskutočňujú aj v susednom Holandsku. Tamojšia vláda požiadala expertov o radu, či je potrebné, aby opäť zaviedla protipandemické reštrikcie v dôsledku prudkého rastu počtu infekcií. Tempo pribúdania nákaz v Holandsku patrí k najrýchlejším v Európe.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 18. apríl 2024

horoskopy na dnes stvrtok 18 april 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 18. apríl 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Dnes budete mať nákupnú horúčku. Saturn vám prinesie finančné straty, a preto sa radšej obmedzte len na nevyhnutné veci. Večer budete výborným spoločníkom.

Býk 21.4. - 21.5.

Dnes vám planéty pomôžu uplatniť vaše praktické schopnosti. Určite niečo vo svojom okolí zlepšíte a úplne prerobíte. Do práce sa vám podarí zapojiť aj najbližších.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Najlepšie výsledky dosiahnete práve vďaka priamočiarosti a otvorenosti. Padli ste do oka vplyvnej osobe, ktorá vám chce pomôcť. Je na vás, či ponúknutú pomoc prijmete.

Rak 22.6. - 22.7.

Tento deň najlepšie využijete, ak sa budete venovať tvorivej práci. Tu môžete svoju fantáziu neobmedzene využívať. Dobré výsledky budete dosahovať aj v štúdiu.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 18. apríl 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie