• Dnes je: Piatok 29. marca 2024 meniny má Miroslav

V austrálskom Sydney dohliadnu na dodržiavanie lockdownu aj stovky neozbrojených vojakov

V austrálskom Sydney dohliadnu na dodržiavanie lockdownu aj stovky neozbrojených vojakov

Napriek piatim týždňom lockdownu sa v Sydney nákaza naďalej šíri.

31.7.2021 (Webnoviny.sk) - Austrália vyslala stovky vojakov, aby pomohli v Sydney s dodržiavaním lockdownu. Vojaci cez víkend absolvujú výcvik a v pondelok začnú s neozbrojenými hliadkami.

Pridajú sa tak k policajtom v ohniskách koronavírusu, aby zaistili, že ľudia budú dodržiavať pravidlá, ktoré zahŕňajú napríklad cestovný limit 10 km.

Z domu môžu iba výnimočne

Mnohí ľudia však spochybňujú, či je vojenská intervencia nevyhnutná a nie je prehnaná. Informuje o tom spravodajský portál BBC.

Epidémia delta variantu koronavírusu, ktorá sa začala v júni, už viedla k takmer 3 000 infekciám a deviatim úmrtiam.

Lockdown, ktorý platí najmenej do 28. augusta, bráni ľuďom opustiť domovy s výnimkou nevyhnutného cvičenia, nákupov, poskytovania starostlivosti a ďalších dôvodov.

Napriek piatim týždňom lockdownu sa v Sydney nákaza naďalej šíri. V piatok úrady zaznamenali 170 nových prípadov.

Epidémia zasiahla kritické sektory

Informácie poskytnuté zdravotníckymi úradníkmi naznačujú, že vírus sa šíri predovšetkým povoleným pohybom.

Minister polície v štáte Nový Južný Wales David Elliot uviedol, že nasadenie vojakov pomôže, pretože malá menšina Sydneyčanov si myslí, že „pre nich neplatia pravidlá“.

Epidémia značne zasiahla pracovníkov v kritických sektoroch a veľké rodinné skupiny v chudobnejších a etnicky rôznorodejších predmestiach mesta na západe a juhozápade, kde žijú zhruba dva milióny ľudí.

Kritici tvrdia, že dané oblasti už aj tak čelia „cieleným“ opatreniam, ktoré tam môžu byť prísnejšie ako vo zvyšku Sydney.

Nízka miera zaočkovanosti

„Naši ľudia patria medzi najchudobnejšie demografické skupiny, a tak sa už cítia vyberaní a marginalizovaní. Nemôžu si dovoliť platiť hypotéku, nájom, potraviny alebo pracovať. Teraz nasadiť armádu, aby presadila lockdown v uliciach bude pre týchto ľudí veľký problém,“ vyjadril sa miestny starosta Steve Christou pre vysielateľa SBS.

Ďalší ľudia vyzvali vládu, aby skôr posilnila svoju vakcinačnú kampaň a podporila služby v postihnutých komunitách.

Miera očkovania v Austrálii, ktorá predstavuje 17 percent dospelej populácie, zostáva jedna z najnižších v rámci krajín Organizácie pre ekonomickú spoluprácu a rozvoj (OECD).

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Piatok 29. marec 2024

horoskopy na dnes piatok 29 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Piatok 29. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Nebude na škodu veci, ak sa utiahnete trochu do úzadia. Okolie je zvedavé, ako ďaleko sa odvážite ísť. Svoje plány si však nechajte len pre seba.

Býk 21.4. - 21.5.

Pred vami je šťastný deň. Prekvapujúco zvládnete niečo, čo ste už chceli odložiť ako neuskutočniteľné. Večer prijmete pozvanie a dozviete sa tam veľa nového.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Nepreceňujte svoje doterajšie vedomosti a viac pozorujte. Partner vás poverí neľahkou úlohou, neberte ju ako skúšku preverenia vzťahu.

Rak 22.6. - 22.7.

Dnes budete nepokojní a neudržíte prchkosť v prijateľných hraniciach. Poobede budete pokojnejší a urobíte všetko pre to, aby ste nenarušili vzťahy.




Všetky Horoskopy pre Piatok 29. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie