• Dnes je: Štvrtok 18. apríla 2024 meniny má Valér

Útok vo Vrútkach: Tomáš a Jakub naplnili heslo polície, hrdinami aj školník so zástupcom riaditeľky

Útok vo Vrútkach: Tomáš a Jakub naplnili heslo polície, hrdinami aj školník so zástupcom riaditeľky

Policajný prezident Milan Lučanský a jeden z dvoch policajtov, ktorý ako prvý zasahoval po útoku na spojenej škole vo Vrútkach. Foto: www.facebook.com.

Všetkých päť zranených po útoku, ktorý sa odohral vo štvrtok 11. júna vo Vrútkach, je v stabilizovanom stave. Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa Univerzitnej nemocnice v Martine (UNM) Katarína Kapustová.

„Učiteľka je s vážnymi bodnými poraneniami hrudníka a brucha hospitalizovaná na Klinike anestéziológie a intenzívnej medicíny UNM.

Vo štvrtok 11. júna absolvovala náročnú operáciu, aktuálne je jej zdravotný stav stabilizovaný,“ priblížila Kapustová. Dvaja zasahujúci príslušníci policajného zboru sú podľa jej slov so strelnými poraneniami nôh hospitalizovaní na Traumatologickom oddelení UNM.


„V nemocnici sme zároveň hospitalizovali dve deti. Dievčatko bolo prijaté na jednotku intenzívnej starostlivosti Kliniky detí a dorastu UNM. Malo bodné poranenia hrudníka, podstúpilo operáciu a je v stabilizovanom stave,“ ozrejmila hovorkyňa UNM. Chlapec, ktorý utrpel bodné poranenia hrudníka a brucha, je rovnako po náročnej operácii. „Je hospitalizovaný na Klinike detskej anestéziológie a intenzívnej medicíny UNM a jeho zdravotný stav je aktuálne stabilizovaný,“ dodala Kapustová.

Školník a zástupca riaditeľky zastavili útočníka

Dvom zamestnancom školy – zástupcovi riaditeľky a školníkovi, ktorí neváhali riskovať vlastné životy, aby ochránili svojich kolegov, hlavne maloletých žiakov vyjadril úctu a rešpekt aj prezident policajného zboru Milan Lučanský.


Žiaľ, jedného z nich to stálo to najcennejšie. “Vyjadrujem rodine pána zástupcu úprimnú sústrasť. Položil svoj život, aby iný zachránil. Pre celé Slovensko je hrdinom. Na jeho obetu nikdy nezabudneme.“

Jakub a Tomáš zasahovali na mieste ako prví

Hrdinami boli aj dvaja mladí policajti z obvodného oddelenia Martin-východ, ktorí boli ako prví na mieste tragickej udalosti. „Vo štvrtok pred obedom sa zachovali ako profesionáli a do bodky naplnili heslo – pomáhať a chrániť,“ uviedla polícia na sociálnej sieti Facebook s tým, že Jakub a Tomáš nemajú ešte ani 30 rokov a dohromady odslúžili v zbore necelých sedem rokov.


Dĺžka služby však bola v tomto prípade iba číslo, lebo za páchateľom sa rozbehli hneď po príchode na miesto tragédie a to aj s vedomím rizika, ale s povinnosťou, ktorá je súčasťou ich poslania nielen v službe, ale aj mimo nej.

„V čo najrýchlejšom možnom čase eliminovali páchateľa za cenu vlastného zranenia. Iba vďaka ich promptnej reakcii nedošlo k ďalším obetiam na životoch. Nekontrolovateľné správanie páchateľa reálne ohrozilo kohokoľvek, kto by mu prišiel do cesty…,“ opísala situáciu polícia.


Jakubovi a Tomášovi prajú kolegovia skoré uzdravenie a návrat do služby s tým, že nielen vedenie a ďalší nadriadení, ale aj celý zbor je na nich hrdý. „Ste vzorom pre ďalších mladých policajtov, ale aj občanov, ktorí uvažujú nad prácou pre políciu,“ dodala oficiálna stránka policajného zboru na sociálnej sieti Facebook.


Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 18. apríl 2024

horoskopy na dnes stvrtok 18 april 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 18. apríl 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Dnes budete mať nákupnú horúčku. Saturn vám prinesie finančné straty, a preto sa radšej obmedzte len na nevyhnutné veci. Večer budete výborným spoločníkom.

Býk 21.4. - 21.5.

Dnes vám planéty pomôžu uplatniť vaše praktické schopnosti. Určite niečo vo svojom okolí zlepšíte a úplne prerobíte. Do práce sa vám podarí zapojiť aj najbližších.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Najlepšie výsledky dosiahnete práve vďaka priamočiarosti a otvorenosti. Padli ste do oka vplyvnej osobe, ktorá vám chce pomôcť. Je na vás, či ponúknutú pomoc prijmete.

Rak 22.6. - 22.7.

Tento deň najlepšie využijete, ak sa budete venovať tvorivej práci. Tu môžete svoju fantáziu neobmedzene využívať. Dobré výsledky budete dosahovať aj v štúdiu.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 18. apríl 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie