• Dnes je: Štvrtok 28. marca 2024 meniny má Soňa

USA posilnia svoju vojenskú prítomnosť v Európe a Biden prisľúbil, že NATO bude pripravené odolať všetkým hrozbám z Ruska

USA posilnia svoju vojenskú prítomnosť v Európe a Biden prisľúbil, že NATO bude pripravené odolať všetkým hrozbám z Ruska

V Poľsku napríklad Spojené štáty zriadia veliteľstvo zložky pozemných ozbrojených síl 5th Army a v Rumunsku nasadia ďalšiu rotujúcu brigádu.

29.6.2022 (Webnoviny.sk) - Spojené štáty americké podľa prezidenta Joea Bidena posilňujú svoju vojenskú prítomnosť v Európe na základe hrozieb zo strany Ruska. Šéf Bieleho domu potvrdil, že USA zvýšia počet torpédoborcov v Španielsku zo štyroch na šesť, do Spojeného kráľovstva pošlú ďalšie dve letky stíhačiek F-35 a v Poľsku zriadia veliteľstvo zložky pozemných ozbrojených síl 5th Army.

Ako tiež uviedol, v Rumunsku nasadia ďalšiu rotujúcu brigádu, ktorá rozmiestni ďalšiu protivzdušnú obranu, ako aj ďalšie kapacity v Nemecku a Taliansku. Informuje o tom spravodajský portál Sky News.

Biden sa tiež zaviazal k tomu, že zabezpečí, aby bolo NATO pripravené čeliť hrozbám zo všetkých smerov naprieč všetkými oblasťami - pozemnými, vzdušnými a námornými.

Putin rozbil mier v Európe,“ povedal americký prezident s tým, že aliancia zintenzívňuje svoje úsilie. „Dokazujeme, že NATO je teraz potrebné viac, ako kedykoľvek predtým,“ dodal.

Vojna na Ukrajine: Putin je podľa Zelenského terorista a USA ohlásili nové sankcie proti 70 ruským firmám

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj označil Vladimira Putina za „teroristu“, ktorý vedie „teroristický štát“.


Vo virtuálnom prejave k Bezpečnostnej rade Organizácie Spojených národov Zelenskyj povedal, že Rusko by mali vylúčiť z OSN. Zároveň Organizáciu Spojených národov vyzval, aby zriadila medzinárodný tribunál na vyšetrovanie ruských aktivít počas vojny.

„Musíme naliehavo konať a urobiť všetko s cieľom donútiť Rusko, aby zastavilo zabíjanie,“ vyhlásil ukrajinský prezident. Upozornil pritom, že inak sa „teroristická aktivita“ Ruska rozšíri do iných európskych krajín a do Ázie, pričom spomenul pobaltské štáty, Poľsko, Moldavsko a Kazachstan. Informuje o tom portál news.sky.com.


Ruský prezident Vladimir Putin by nepodnikol inváziu na Ukrajinu, ak by bol ženou, vyhlásil britský premiér Boris Johnson. Predseda britskej vlády uviedol, že „šialená, chlapská“ invázia je „dokonalým príkladom toxickej maskulinity“ a vyzval na „väčší počet žien na mocenských pozíciách“.


Johnson sa takto vyjadril pred samitom Organizácie Severoatlantickej zmluvy (NATO), na ktorom budú spojenci diskutovať o reakcii na budúce hrozby. Informuje o tom portál bbc.com.

Očakáva sa, že britský premiér na samite vyzve ostatných členov aliancie, aby zvýšili výdavky na obranu. Obranné výdavky Spojeného kráľovstva by v tomto roku podľa prognózy britskej vlády mali byť na úrovni 2,3 percenta hrubého domáceho produktu (HDP). Viaceré iné krajiny, ktoré sú členskými štátmi Severoatlantickej aliancie, pritom nespĺňajú plán NATO, aby výdavky na obranu boli na úrovni dvoch percent HDP.


Vo vyhlásení na mikroblogovacej sieti Twitter Biden uviedol: „Gratulujem Fínsku, Švédsku a Turecku k podpísaniu trojstranného memoranda, ide o rozhodujúci krok smerom k tomu, že NATO pozve za členov Fínsko a Švédsko, čo posilní našu alianciu a podporí našu kolektívnu bezpečnosť, je to skvelý spôsob začatia summitu“.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 28. marec 2024

horoskopy na dnes stvrtok 28 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Už nevyčkávajte, dnes treba konať. Poobede si môžete vydýchnuť, všetky úlohy budete mať pod kontrolou. Pozor na zdravie, dnešný výkon vás zaťaží.

Býk 21.4. - 21.5.

Zosilnený vzťah k štúdiu, ako aj potreba zmeny vás bude dostatočne napĺňať, takže sa dnes určite nudiť nebudete. Pripravuje sa neobyčajný zážitok, ak k nemu prispejete.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Pocítite prílev energie. Využite ju pre rodinu! Zdá sa, že ste ju v poslednom čase zanedbali. Partner sa vám s niečím zdôverí, majte ohľad na jeho mienku.

Rak 22.6. - 22.7.

Zdá sa, že ste svoju rodinu v poslednom období zanedbali. Nezachádzajte priďaleko! Dnes a zajtra môžete všetko dobehnúť. Zmena vás poteší.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie