• Dnes je: Štvrtok 28. marca 2024 meniny má Soňa

Univerzita Komenského sa zapája do projektu Koncert pre Juraja a Matúša - Slovenská Tepláreň, chce vyjadriť podporu LGBTI+ ľuďom

Univerzita Komenského sa zapája do projektu Koncert pre Juraja a Matúša - Slovenská Tepláreň, chce vyjadriť podporu LGBTI+ ľuďom

Nálepka "Sme Tepláreň" na dverách podniku počas tlačovej besedy iniciatívy Ide nám o život v bratislavskom bare Tepláreň k predstaveniu projektu Sme Tepláreň

Univerzita Komenského (UK) sa zapája do projektu „Koncert pre Juraja a Matúša – Slovenská Tepláreň„. Na Filozofickej fakulte vystúpia Jana Kirschner aj skupina Para. Koncert sa uskutoční 25. novembra v átriu FF UK na Gondovej ulici. Koncertu bude predchádzať diskusia Adely Vinczeovej na tému LGBTI+.

Eliminovanie nenávistných prejavov

Diskutovať bude s transrodovou modelkou Liberty Simon, jej matkou Janou Šimonovou, dekanom FF UK Mariánom Zouharom a kňazom Pátrom Petrom. Vstup na podujatia je bezplatný, pričom kapacita je 200 ľudí. UK o tom informovala v tlačovej správe.

„Október 2022 sa stal jedným z najtemnejších mesiacov v histórii Univerzity Komenského. Pri tragédiách na Zochovej a Zámockej ulici zomreli štyria naši študenti. Na Matúšovej smrti je hrozné hlavne to, že sa stal obeťou nenávisti voči ľuďom LGBTI+. Našou úlohou je teraz urobiť všetko pre to, aby sme eliminovali tieto nenávistné prejavy v rámci spoločnosti. Študenti sa na univerzite musia cítiť bezpečne bez ohľadu na sexuálnu a rodovú identitu,” vyjadril sa rektor UK Marek Števček.

Vyjadrenie spolupatričnosti

Do projektu je zapojených viac ako 350 umeleckých projektov, vyše 160 kultúrnych aj iných priestorov, 45 festivalov a ďalších podujatí, a tiež 47 podporujúcich subjektov.

Cieľom projektu je vyjadrenie spolupatričnosti rodinám Matúša a Juraja, vyjadriť podporu LGBTI+ ľuďom, ale aj dosiahnutie zmeny legislatívy tak, aby bol zaistený plnohodnotný život pre všetkých, vrátane LGBTI+ ľudí.


Cyklus je realizovaný po celom Slovensku, od 12. do 27. novembra 2022.


V stredu 12. októbra zastrelil pred bratislavským LGBTI podnikom Tepláreň na Zámockej ulici v Bratislave páchateľ dvoch ľudí a jednu osobu zranil. Motívom útoku bola nenávisť k homosexuálom, strelec svoje obete nepoznal. Podľa doterajších informácií bol páchateľom študent gymnázia pre mimoriadne nadaných žiakov Juraj K. z Bratislavy, ktorý následne po útoku spáchal samovraždu.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 28. marec 2024

horoskopy na dnes stvrtok 28 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Už nevyčkávajte, dnes treba konať. Poobede si môžete vydýchnuť, všetky úlohy budete mať pod kontrolou. Pozor na zdravie, dnešný výkon vás zaťaží.

Býk 21.4. - 21.5.

Zosilnený vzťah k štúdiu, ako aj potreba zmeny vás bude dostatočne napĺňať, takže sa dnes určite nudiť nebudete. Pripravuje sa neobyčajný zážitok, ak k nemu prispejete.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Pocítite prílev energie. Využite ju pre rodinu! Zdá sa, že ste ju v poslednom čase zanedbali. Partner sa vám s niečím zdôverí, majte ohľad na jeho mienku.

Rak 22.6. - 22.7.

Zdá sa, že ste svoju rodinu v poslednom období zanedbali. Nezachádzajte priďaleko! Dnes a zajtra môžete všetko dobehnúť. Zmena vás poteší.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie