• Dnes je: Sobota 20. apríla 2024 meniny má Marcel

Ukrajinská Odesa zostala bez elektriny, na stanici vysokého napätia došlo k technologickej havárii výrazného rozsahu

Ukrajinská Odesa zostala bez elektriny, na stanici vysokého napätia došlo k technologickej havárii výrazného rozsahu

Do oblasti prepravia generátory a do Odesy presunú aj plynovú turbínu, ktorú Ukrajina dostala od USA.

Ukrajina núdzovo zastavila dodávky elektriny v meste Odesa po „technologickej havárii“ na stanici vysokého napätia, ktorú nedávno poškodili ruské útoky.

Ukrajinský premiér Denys Šmyhaľ na komunikačnej platforme Telegram napísal: „Situácia je zložitá, rozsah havárie je výrazný, nie je možné rýchlo obnoviť dodávky elektriny“.

Predseda vlády dodal, že sa pracuje na oživení „kritickej infraštruktúry“ hlavne preto, že na Ukrajine je vlna studeného počasia, čo znamená, že vykurovanie je nevyhnutné.

Do oblasti prepravia generátory a do Odesy presunú aj plynovú turbínu, ktorú Ukrajina dostala od USA. Informuje o tom web The Guardian.

Ukrajina a Rusko si vymenili desiatky zajatcov, sú medzi nimi aj vojaci, partizáni a ostreľovači


Rusko a Ukrajina si vymenili desiatky zajatcov. Potvrdili to v sobotu obe strany. Poradca ukrajinského prezidenta Andrij Jermak na komunikačnej platforme Telegram napísal, že prepustených bolo 116 ukrajinských zajatcov.


Dodal, že sú medzi nimi aj vojaci, ktorých zajali počas obsadenia Mariupoľa, a tiež partizáni z Chersonskej oblasti a ostreľovači zajatí počas prebiehajúcich bojov o mesto Bachmut.


Predstavitelia ruského ministerstva obrany oznámili, že z ukrajinského zajatia sa vrátilo 63 ruských vojakov. Podľa Moskvy sú medzi nimi aj zajatci špeciálnej kategórie, ktorých prepustenie zabezpečili rokovania sprostredkované Spojenými arabskými emirátmi.


Sobotňajšie vyhlásenie ruského rezortu obrany však neobsahovalo podrobnejšie informácie o prepustených zajatcoch špeciálnej kategórie.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa


Počasie