• Dnes je: Piatok 29. marca 2024 meniny má Miroslav

Turecký súd protizákonne odsúdil šéfa Amnesty International, bez dôkazov sa mu snaží hodiť na krk pokus o prevrat

Turecký súd protizákonne odsúdil šéfa Amnesty International, bez dôkazov sa mu snaží hodiť na krk pokus o prevrat

Taner Kilič bol uväznený v júni 2017 pre podozrenie z príslušnosti k skupine, ktorú Ankara obviňuje zo zosnovania pokusu o prevrat v roku 2016.

31.5.2022 (Webnoviny.sk) - Turecko 14 mesiacov nezákonne zadržiavalo šéfa tamojšej pobočky Amnesty International. Vo svojom rozsudku to v utorok uviedol Európsky súd pre ľudské práva (ESĽP).

Pokus o prevrat

Taner Kilič bol uväznený po svojom zatknutí v júni 2017 pre podozrenie z príslušnosti k skupine, ktorú Ankara obviňuje zo zosnovania pokusu o prevrat v roku 2016.

Kilič údajne použil kódovanú aplikáciu pre mobilnú komunikáciu, ktorú využívali pomocníci duchovného Fethullaha Gülena, ktorý podľa Turecka stojí za neúspešným pokusom o prevrat.

Kilič však tieto obvinenia poprel. V júli 2020 bol odsúdený na šesť rokov a tri mesiace väzenia za príslušnosť k teroristickej organizácii. Momentálne je na slobode a čaká na odvolací verdikt.

Súd konal protizákonne

Súd so sídlom v Štrasburgu rozhodol, že neexistujú žiadne rozumné dôvody na podozrenie, ktoré by oprávňovali jeho väzbu a ktorá bola podľa ESĽP „protizákonná a svojvoľná“.


Súd, ktorý koná v súlade s Európskym dohovorom o ľudských právach, nariadil Turecku zaplatiť odškodné vo výške 24 500 eur a 10-tisíc eur ako trovy konania.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Piatok 29. marec 2024

horoskopy na dnes piatok 29 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Piatok 29. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Nebude na škodu veci, ak sa utiahnete trochu do úzadia. Okolie je zvedavé, ako ďaleko sa odvážite ísť. Svoje plány si však nechajte len pre seba.

Býk 21.4. - 21.5.

Pred vami je šťastný deň. Prekvapujúco zvládnete niečo, čo ste už chceli odložiť ako neuskutočniteľné. Večer prijmete pozvanie a dozviete sa tam veľa nového.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Nepreceňujte svoje doterajšie vedomosti a viac pozorujte. Partner vás poverí neľahkou úlohou, neberte ju ako skúšku preverenia vzťahu.

Rak 22.6. - 22.7.

Dnes budete nepokojní a neudržíte prchkosť v prijateľných hraniciach. Poobede budete pokojnejší a urobíte všetko pre to, aby ste nenarušili vzťahy.




Všetky Horoskopy pre Piatok 29. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie