• Dnes je: Sobota 20. apríla 2024 meniny má Marcel

Trnavská automobilka PSA chce postupne obnoviť výrobu, ako prvú spustí do prevádzky zvarovňu

Trnavská automobilka PSA chce postupne obnoviť výrobu, ako prvú spustí do prevádzky zvarovňu

Výrobné linky automobilky stoja pre koronavírusovú krízu od 19.

7.5.2020 (Webnoviny.sk) - Trnavská automobilka Groupe PSA Slovakia spustí cez víkend prípravné práce, ktoré sú predpokladom postupného obnovenia výroby. Samotná výroba začne v utorok 12. mája v prevádzke zvarovne. Tá bude potom vyrábať do konca týždňa v režime jednej pracovnej zmeny.

Informoval o tom hovorca automobilky Peter Švec s tým, že informácie o ďalšom vývoji budú známe o týždeň. Výrobné linky automobilky stoja od 19. marca, zamestnanci sú odvtedy doma, pričom dostávajú podľa kolektívnej zmluvy 65 percent z priemernej mzdy.

Groupe PSA Slovakia počas vynúteného zastavenia produkcie pripravila štandard posilnených hygienických opatrení. Zostavený bol v spolupráci so zdravotníkmi a so zapojením odborových organizácií.

Groupe PSA Slovakia je lídrom vo výrobe malých vozidiel segmentu B-mainstream, tzv. platformy 1. Výstavba závodu sa začala v roku 2003, výroba sa rozbehla v roku 2006. Celková investícia koncernu na Slovensku je približne 1,2 mld. eur. V roku 2019 vyrobil PSA na Slovensku 371 152 áut. V trnavskej automobilke aktuálne pracuje približne 4 500 zamestnancov.

Viac k téme: automobilka, COVID-19, Koronavírus, obnovenie výroby

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video)

rusky bombarder tu 22m3 sa zrutil na juhu krajiny udajne bol zostreleny video

19.4.2024 (SITA.sk) - Lietadlo ruskej armády sa v piatok ráno podľa gubernátora Stavropoľského kraja zrútilo v tomto regióne na juhu Ruska.

Naliehavá správa. Na poli v okrese Krasnogvardejskoje havarovalo prúdové lietadlo ... piloti sa katapultovali," napísal gubernátor Vladimir Vladimirov na komunikačnej platforme Telegram a zverejnil fotografiu havarovaného lietadla.

Neskôr dodal, že dvoch pilotov našli živých a previezli ich do nemocnice. Informuje o tom web Ukrajinská pravda.

Telegramové kanály uviedli, že stroj Tu-22M3, ktorý Rusko používa na útoky na Ukrajinu, sa zrútil, pretože bol zostrelený. Hovorca ukrajinských vzdušných síl Iľja Jevlaš informácie o zostrelení vojenského lietadla v Rusku nepotvrdil ani nepoprel.

Tu-22M je nadzvukový strategický bombardér.

Viac k téme: Bombardér Tu-22M3, Ruská armáda, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: SITA.sk - Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video) © SITA Všetky práva vyhradené.


Počasie