• Dnes je: Štvrtok 28. marca 2024 meniny má Soňa

Treťou najčastejšou „chorobou“ u detí je zubný kaz. Union ponúka rodičom možnosti, ako pri starostlivosti o detské zúbky ušetriť

Treťou najčastejšou „chorobou“ u detí je zubný kaz. Union ponúka rodičom možnosti, ako pri starostlivosti o detské zúbky ušetriť

Medzinárodný deň detí sa spája s oslavami, tie zas kráčajú ruka v ruke s dobrotami od výmyslu sveta.

31.5.2023 (SITA.sk) - Pojedanie sladkostí však v rodičoch neraz vzbudí dilemu, ako sa starať o detský chrup a či nie je vhodné konzumácii sladkostí radšej predchádzať.

"Ak hovoríme o dentálnom zdraví, najdôležitejšia je dôkladná a pravidelná starostlivosť o detské zúbky za pomoci rodičov. Podceňovať nemožno ani prehliadky u zubných lekárov, ktoré dokážu včas odhaliť zubný kaz či potrebu zubného strojčeka," uvádza za Union zdravotnú poisťovňu riaditeľka revíznych a zdravotných činností MUDr. Ingrid Dúbravová. Práve Union venuje prevencii veľkú pozornosť a svojich poistencov a poistenky motivuje k preventívnym prehliadkam, vďaka ktorým je možné aj u detí predísť väčším zdravotným ťažkostiam v prípade, ak by sa samotný problém podcenil.

V štatistikách najčastejších ochorení detí, ktoré si vyžadovali liečbu, je liečba zubného kazu už na treťom mieste. "Rovnako to bolo aj v minulom roku a sme radi, že preplácanie výkonov pri ošetrení zubov u detských pacientov využilo 11% našich poistencov a poisteniek. Dentálny benefit môžu využiť aj tento rok, samozrejme, tento nadštandard sa týka aj rodičov," vysvetľuje hovorkyňa Union zdravotnej poisťovne Kristína Baluchová.

Union sa o zdravie svojich poistencov a poisteniek stará komplexne. Detskému zdraviu sa venuje aj v témach svojich podcastov Zdravé reči , kde sa rodičia môžu od odborníkov dozvedieť viac aj o správnom stravovaní, množstvo užitočných poznatkov je pre poistencov a poistenky zhrnutých aj v praktických blogoch či e-bookoch.

Viac informácií o tom, ako je možné popri starostlivosti o zuby ušetriť, nájdete na: Príspevok 150 eur ročne na zuby pre všetkých poistencov (union.sk)

Informačný servis

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 28. marec 2024

horoskopy na dnes stvrtok 28 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Už nevyčkávajte, dnes treba konať. Poobede si môžete vydýchnuť, všetky úlohy budete mať pod kontrolou. Pozor na zdravie, dnešný výkon vás zaťaží.

Býk 21.4. - 21.5.

Zosilnený vzťah k štúdiu, ako aj potreba zmeny vás bude dostatočne napĺňať, takže sa dnes určite nudiť nebudete. Pripravuje sa neobyčajný zážitok, ak k nemu prispejete.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Pocítite prílev energie. Využite ju pre rodinu! Zdá sa, že ste ju v poslednom čase zanedbali. Partner sa vám s niečím zdôverí, majte ohľad na jeho mienku.

Rak 22.6. - 22.7.

Zdá sa, že ste svoju rodinu v poslednom období zanedbali. Nezachádzajte priďaleko! Dnes a zajtra môžete všetko dobehnúť. Zmena vás poteší.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie