• Dnes je: Štvrtok 28. marca 2024 meniny má Soňa

Tréner Calzona do reprezentácie povolal spolu 27 hráčov vrátane Hamšíka, nemá však k dispozícii viaceré mená

Tréner Calzona do reprezentácie povolal spolu 27 hráčov vrátane Hamšíka, nemá však k dispozícii viaceré mená

V nominácii futbalovej reprezentácie na prípravné zápasy proti výberom Čiernej Hory a Čile nechýbajú viaceré opory národného tímu.

8.11.2022 (Webnoviny.sk) - V nominácii slovenskej futbalovej reprezentácie na novembrové prípravné zápasy proti výberom Čiernej Hory a Čile nechýbajú viaceré opory národného tímu, vrátane lúčiaceho sa stredopoliara Marek Hamšíka, do výberu sa však dostali aj nové mená.

Taliansky tréner Francesco Calzona do svojej 27-člennej nominácie povolal aj útočníka Adriána Kaprálika z fortunaligového MŠK Žilina, ktorý sa počas ostatného víkendu prezentoval štvorgólovou nádielkou do siete Slovana Bratislava.

"V tíme nie je len pre víkendový duel. Sledovali sme ho dlhší čas a podával dobré výkony. A keďže sme nemohli povolať viacero futbalistov, dali sme šancu mladším," povedal v utorok hlavný kouč Calzona.

Šance na premiéru

Šancu na premiéru v reprezentácii má aj brankár Henrich Ravas, dvadsaťpäťročný senický rodák na klubovej úrovni pôsobí v poľskom tíme Widze Lodž. "Nominácia je široká, pretože do tímu som musel povolať aj mladších hráčov. Mnohé kluby sa rozhodli neuvoľniť hráčov, ide o viacero hráčov z Česka, ale aj Martina Valjenta zo španielskeho RCD Mallorca či Róberta Maka z austrálskeho Sydney," poznamenal taliansky kormidelník, ktorý chcel v tíme aj Ladislava Almásiho, Samuela Mráza či Lukáša Haraslína. Debut v národnom tíme môžu absolvovať aj obrancovia Michal Tomič, Adam Obert, Tomáš Nemčík či stredopoliar Peter Pokorný. "Chceme im dať šancu a vidieť, ako na tom sú a čo tímu prinesú."

Hlavný kouč má v novembri poslednú šancu s tímom SR absolvovať prípravné súboje, od marca 2023 už na jeho zverencov čaká kvalifikácia o postup na ME 2024. "Teraz sme ešte vo fáze, že musím pochopiť, ako na tom mužstvo je a čo z toho môžeme vyťažiť do budúcnosti. Času je málo. Teraz ma až tak nezaujímajú výsledky duelov, ale to, či uvidím akési zlepšenie," poznamenal Calzona a prezradil, že na december plánuje so zväzom stretnutie pre ďalších hráčov, ktorí sa ešte nedostali do reprezentácie.

Rozlúčka s Hamšíkom

Slováci sa stretnú v nedeľu 13. novembra v Senci a po krátkom sústredení absolvujú dve prípravné stretnutia. Prvé na nich čaká v čiernohorskej Podgorici vo štvrtok 17. novembra o 18.00 h proti domácemu výberu, druhé o tri dni neskôr 20.11. už o 13.30 h v Bratislave proti Čiľanom. Súboj na Národnom futbalovom štadióne v Bratislave bude oficiálnou rozlúčkou dlhoročného kapitána národného tímu Mareka Hamšíka s reprezentáciou. "Je pre mňa česť do tímu povolať Mareka Hamšíka, je to pre mňa veľká osobnosť. Som rád, že budem s ním pri jeho rozlúčke s národným tímom," dodal tréner Calzona.

Nominácia slovenskej futbalovej reprezentácie na novembrové prípravné zápasy proti výberom Čiernej Hory a Čile:

Brankári: Martin Dúbravka, Marek Rodák, Henrich Ravas

Obrancovia: Peter Pekarík, Kristián Vallo, Michal Tomič, Ľubomír Šatka, Milan Škriniar, Adam Obert, Tomáš Nemčík, Dávid Hancko, Vernon de Marco

Stredopoliari: Patrik Hrošovský, Stanislav Lobotka, Juraj Kucka, Peter Pokorný, László Bénes, Marek Hamšík, Ondrej Duda, Matúš Bero, Tomáš Suslov

Útočníci: Adam Zreľák, Dávid Strelec, Martin Regáli, Dávid Ďuriš, Adrián Kaprálik, Róbert Boženík

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 28. marec 2024

horoskopy na dnes stvrtok 28 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Už nevyčkávajte, dnes treba konať. Poobede si môžete vydýchnuť, všetky úlohy budete mať pod kontrolou. Pozor na zdravie, dnešný výkon vás zaťaží.

Býk 21.4. - 21.5.

Zosilnený vzťah k štúdiu, ako aj potreba zmeny vás bude dostatočne napĺňať, takže sa dnes určite nudiť nebudete. Pripravuje sa neobyčajný zážitok, ak k nemu prispejete.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Pocítite prílev energie. Využite ju pre rodinu! Zdá sa, že ste ju v poslednom čase zanedbali. Partner sa vám s niečím zdôverí, majte ohľad na jeho mienku.

Rak 22.6. - 22.7.

Zdá sa, že ste svoju rodinu v poslednom období zanedbali. Nezachádzajte priďaleko! Dnes a zajtra môžete všetko dobehnúť. Zmena vás poteší.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie