• Dnes je: Sobota 20. apríla 2024 meniny má Marcel

Treba sa zamerať na to, akým národom chceme byť o 30 či 50 rokov, myslí si Heger (foto)

Treba sa zamerať na to, akým národom chceme byť o 30 či 50 rokov, myslí si Heger (foto)

Príbeh rozdelenia Československa bol výnimočný a veľmi si želám, aby rovnako výnimočnými boli aj ďalšie príbehy, ktoré budú písať naše národy.

8.1.2023 (Webnoviny.sk) - Pri príležitosti 30. výročia samostatnosti sa veľa bilancovalo a hodnotilo.

Okrem minulosti, z ktorej by sme mali čerpať aj sa poučiť, by sme sa mali tiež zameriavať na budúcnosť.

Na to, akým národom chceme byť o 30 či 50 rokov. Uviedol to na svojej sociálnej sieti dočasne poverený premiér Eduard Heger (OĽaNO) v reakcii na 30. výročie samostatnosti Slovenska, ktorého oslavy sa zavŕšili galavečerom v Slovenskom národnom divadle.

Verím, že chceme byť vzdelaným, zdravým, sebavedomým a odhodlaným národom, ktorý sa nebojí vyjadriť svoj názor a vo svojich občanoch buduje zdravé vlastenectvo. No zároveň v nich upevňuje ľudskosť, ohľaduplnosť, otvorenosť a rešpekt. Národom, ktorý je pripravený pomôcť a spolupracuje so svojimi partnermi. V kľúčových momentoch sme sa dokázali vždy zomknúť a v tom spočíva naša sila," uviedol Heger s tým, že túto silu treba využiť na to, aby mohlo Slovensko napredovať.

Príbeh rozdelenia Československa bol výnimočný a veľmi si želám, aby rovnako výnimočnými boli aj ďalšie príbehy, ktoré budú písať naše národy. Aby to boli príbehy plné úspechu, odvahy a odhodlania meniť veci k lepšiemu," uzavrel Heger.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video)

rusky bombarder tu 22m3 sa zrutil na juhu krajiny udajne bol zostreleny video

19.4.2024 (SITA.sk) - Lietadlo ruskej armády sa v piatok ráno podľa gubernátora Stavropoľského kraja zrútilo v tomto regióne na juhu Ruska.

Naliehavá správa. Na poli v okrese Krasnogvardejskoje havarovalo prúdové lietadlo ... piloti sa katapultovali," napísal gubernátor Vladimir Vladimirov na komunikačnej platforme Telegram a zverejnil fotografiu havarovaného lietadla.

Neskôr dodal, že dvoch pilotov našli živých a previezli ich do nemocnice. Informuje o tom web Ukrajinská pravda.

Telegramové kanály uviedli, že stroj Tu-22M3, ktorý Rusko používa na útoky na Ukrajinu, sa zrútil, pretože bol zostrelený. Hovorca ukrajinských vzdušných síl Iľja Jevlaš informácie o zostrelení vojenského lietadla v Rusku nepotvrdil ani nepoprel.

Tu-22M je nadzvukový strategický bombardér.

Viac k téme: Bombardér Tu-22M3, Ruská armáda, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: SITA.sk - Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video) © SITA Všetky práva vyhradené.


Počasie