• Dnes je: Utorok 19. marca 2024 meniny má Jozef

Tragická nehoda na zastávke Zochova má už päť obetí, polícia priniesla aj ďalšie informácie (video+foto)

Tragická nehoda na zastávke Zochova má už päť obetí, polícia priniesla aj ďalšie informácie (video+foto)

V prípade tragickej nehody v Bratislave začala polícia stíhanie vo veci trestného činu usmrtenia.

3.10.2022 (Webnoviny.sk) - Nedeľňajšia tragická dopravná nehoda v Bratislave má už päť obetí. Ako informuje polícia na sociálnej sieti Facebook, v nemocnici zraneniam podľahla 21-ročná žena.

Tragická nehoda sa stala v nedeľu na zastávke Zochova. Vodič osobného auta, ktorý bol pod vplyvom alkoholu, zrazil viacero ľudí. Štyria z nich na mieste zraneniam podľahli, ďalších odviezli sanitky do nemocnice. Stav niektorých je veľmi vážny.

V prípade začal policajný vyšetrovateľ stíhanie vo veci trestného činu usmrtenia. Ako informuje bratislavský policajný hovorca Michal Szeiff, vyšetrovaním tragédie sa zaoberajú policajti krajskej kriminálky. „Vyšetrovateľ nevylučuje zmenu právnej kvalifikácie v tomto prípade," uviedol Szeiff.

Vodič je v cele policajného zaistenia

Ako dodal, vodičovi po nehode namerali dychovou skúškou 1,69 promile alkoholu a umiestnili ho v cele policajného zaistenia.

Tragická nehoda sa stala v nedeľu 2. októbra o 22:24. Ako poznamenal policajný hovorca, 60-ročný vodič viedol vozidlo Škoda Superb po Staromestskej ulici v smere na most SNP.

„V stave vylučujúcom spôsobilosť viesť motorové vozidlo spôsobenom požitím alkoholu neprispôsobil jazdu svojim schopnostiam a vlastnostiam vozidla a zišiel mimo vozovku na zastávku mestskej hromadnej dopravy (MHD) Zochova," uviedol Szeiff.

Pod vplyvom alkoholu bol aj spolujazdec

Na zastávke sa v tom čase nachádzalo viacero osôb, do ktorých vozidlo vo vysokej rýchlosti narazilo. „Pri nehode na mieste zahynuli štyri osoby, tri osoby boli v kritickom stave prevezené do nemocníc, ďalšie tri osoby utrpeli zranenia vyžadujúce si ich ošetrenie v nemocniciach," doplnil.

V čase dopravnej nehody sa podľa hovorcu vo vozidle nachádzal aj 36-ročný spolujazdec, ktorý bol rovnako podrobený dychovej skúške. Pri tej mu namerali 0,5 mg/alkoholu vo vydychovanom vzduchu.

K tragickej nehode sa vyjadril aj generálny prokurátor SR Maroš Žilinka, ktorý na sociálnej sieti prejavil úprimnú sústrasť rodinám pozostalých. „Orgány prokuratúry garantujú zákonné vyšetrenie tragédie, ktoré povedie k spravodlivému potrestaniu vinníka," uviedol Žilinka.

Výkon dozoru nad zákonnosťou prípravného konania bude podľa jeho slov vykonávať prokurátor krajskej prokuratúry Bratislava pod dohľadom prokurátora Generálnej prokuratúry SR.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Pondelok 18. marec 2024

horoskopy na dnes pondelok 18 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Pondelok 18. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Silnejúca intuícia bude vhodne podporovaná. Vyriešenie zamotanej situácie, ku ktorej ste nemálo prispeli, je na obzore. Venujte sa tvorivej činnosti, môžete dosiahnuť pekné výsledky.

Býk 21.4. - 21.5.

Nemali by ste dlho otáľať s rozhodnutím. Niekto na to netrpezlivo čaká. Priveľmi nešpekulujte a urobte to, čo cítite. Môžete sa spoľahnúť na intuíciu, že vám správne poradí.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Kto nepracuje, nič nepokazí. Držte sa dnes tohto hesla po celý deň. Pri roztržkách radšej ustúpte. Najlepším spoločníkom bude pre vás nejaká kniha.

Rak 22.6. - 22.7.

To, že dokážete spontánne rozhodovať, je dobre pre vašu prácu. Je výhodné byť rýchlejší ako tí ostatní. Popritom však nestrácajte chladnú hlavu, aby ste nevyrobili nijakú hlúposť.




Všetky Horoskopy pre Pondelok 18. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie