• Dnes je: Štvrtok 18. apríla 2024 meniny má Valér

To nič nie je, povedal Lučanský o svojom zranení. Kolíkovej ministerstvo zverejnilo niektoré dokumenty

To nič nie je, povedal Lučanský o svojom zranení. Kolíkovej ministerstvo zverejnilo niektoré dokumenty

Nemocnica v Trenčíne neeviduje žiadne poranenie alebo stopy na krku, ktoré by mohli viesť k podozreniu, že si chcel sám ublížiť.

Ministerstvo spravodlivosti SR zverejnilo dokumenty súvisiace s prvým zranením policajného exprezidenta Milana Lučanského vo väzbe z 9. decembra 2020 aj tie popisujúce pokus o samovraždu z 29. decembra.

Vyplýva z nich, že príslušník Zboru väzenskej a justičnej stráže (ZVJS) si 9. decembra pri rannej kontrole všimol začervenané spodné viečko pravého oka obvineného Lučanského, ktorý príslušníkovi odpovedal, že „to nič nie je“ a nepotrebuje zdravotné ošetrenie.

Operačný zákrok v Ružomberku

Lučanský mal uviesť, že k zraneniam prišiel tak, že nevedel v noci zaspať, potkol sa o šľapku a udrel sa o roh postele. Neskôr, v poobedňajších hodinách, si mal Lučanský vyžiadať ošetrenie sám.


„Menovaný bol počas umiestnenia v ústave ubytovaný samostatne, taktiež všetky režimové činnosti s ním boli v zmysle prijatých bezpečnostných opatrení vykonávané individuálne a za prítomnosti najmenej dvoch príslušníkov zboru, teda cudzie zavinenie v predmetnej veci neprichádza do úvahy,“ dodáva sa v úradnom zázname Ústavu na výkon väzby a Ústavu na výkon trestu odňatia slobody Prešov.

Zo záznamu o vykonaní kontroly, ktorú uskutočnili štyria zamestnanci ministerstva spravodlivosti, vyplýva, že Lučanský sa v Ústrednej vojenskej nemocnici SNP Ružomberok podrobil operačnému zákroku, ktorý trval približne hodinu. Následne bol 11. decembra prevezený do nemocnice v Trenčíne.

Žiadne poranenie alebo stopy na krku

Jeho stav bol od nástupu do nemocnice v Trenčíne bez komplikácií a žiadne iné zranenia u neho nezistili.

„Rovnako nemocnica v Trenčíne neeviduje žiadne poranenie alebo stopy na krku, ktoré by mohli viesť k podozreniu, že si chcel sám ublížiť,“ zhrnula komisia výpovede riaditeľa nemocnice Miloša Drga a zástupcu riaditeľa a primára neurologického oddelenia Dušana Poliaka.

Ten dodal, že podľa jeho názoru k úrazu nedošlo cudzím zavinením. „Následky po útoku inej osoby na tvárovú časť obvineného by boli rozsiahlejšie a neboli limitované na očnú guľu,“ povedal Poliak ministerskej kontrole. Kontrola tiež informovala o tom, že Lučanský absolvoval aj psychiatrický pohovor a umiestnili ho na psychiatrickom oddelení. Komisia vypočula aj samotného Lučanského, ktorý im potvrdil verziu, že sa potkol v cele o papuču.

Pokus o samovraždu

Ministerstvo zverejnilo aj úradný záznam, ktorý popisuje pokus o samovraždu Milana Lučanského z 29. decembra. Vyplýva z neho, že príslušník ZVJS skontroloval celu Lučanského o 16:30 a nezistil žiaden nedostatok. Lučanský ležal na posteli a na kontrolu reagoval zodvihnutím hlavy.


Avšak, pri výdaji večere približne o 16:39 už obvinený nereagoval na výzvu na odobratie stravy. Následne príslušníci vstúpili do cely a našli Lučanského bez známok života a začali mu poskytovať prvú pomoc. „Po zabezpečení základných životných funkcií bol obvinený Lučanský v čase o 17:30 prevezený do fakultnej nemocnice v Prešove,“ popisuje záznam z väznice.


Lučanský zomrel v stredu 30. decembra po tom, ako sa v utorok 29. decembra v Ústave na výkon trestu odňatia slobody v Prešove pokúsil o samovraždu.

Bezpečnostný analytik Milan Žitný: Došlo k slovnej potýčke s dozorcami, strkaniu a tí Lučanského zbili (video)

Peter Pellegrini: Splaťte dlh rodine generála Lučanského aj celej spoločnosti (video)

Život sa dá ukončiť rôznymi spôsobmi. Lučanskému nemohli odizolovať všetky veci, hovorí bývalý policajný vyšetrovateľ

Ministerstvo spravodlivosti zverejnilo dokumenty súvisiace s prípadom Milana Lučanského

Pohreb Milana Lučanského zabezpečuje rodina, je známy termín aj miesto poslednej rozlúčky

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 18. apríl 2024

horoskopy na dnes stvrtok 18 april 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 18. apríl 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Dnes budete mať nákupnú horúčku. Saturn vám prinesie finančné straty, a preto sa radšej obmedzte len na nevyhnutné veci. Večer budete výborným spoločníkom.

Býk 21.4. - 21.5.

Dnes vám planéty pomôžu uplatniť vaše praktické schopnosti. Určite niečo vo svojom okolí zlepšíte a úplne prerobíte. Do práce sa vám podarí zapojiť aj najbližších.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Najlepšie výsledky dosiahnete práve vďaka priamočiarosti a otvorenosti. Padli ste do oka vplyvnej osobe, ktorá vám chce pomôcť. Je na vás, či ponúknutú pomoc prijmete.

Rak 22.6. - 22.7.

Tento deň najlepšie využijete, ak sa budete venovať tvorivej práci. Tu môžete svoju fantáziu neobmedzene využívať. Dobré výsledky budete dosahovať aj v štúdiu.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 18. apríl 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie