• Dnes je: Štvrtok 28. marca 2024 meniny má Soňa

Tisíce žiakov a študentov na Slovensku dostanú polročné výpisy hodnotenia, prázdniny však mať nebudú

Tisíce žiakov a študentov na Slovensku dostanú polročné výpisy hodnotenia, prázdniny však mať nebudú

Pani učiteľka odovzdáva polročný výpis hodnotenia do rúk žiačke prvého stupňa.

Polročné výpisy hodnotenia si prevezme viac než 717-tisíc žiakov základných i stredných škôl.

Pôjde o temer 505-tisíc žiakov základných škôl a necelých 213-tisíc žiakov stredných škôl. Výpis hodnotenia prvýkrát dostane vyše 64-tisíc prvákov.

Polročné hodnotenia v listinnej podobe budú učitelia odovzdávať na 2 344 základných školách a 872 stredných školách. Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR (MŠVVaŠ) o tom informovalo v tlačovej správe.

Polročné prázdniny nebudú

Po prevzatí hodnotení budú žiaci pokračovať vo výučbe, bez polročných prázdnin. Žiakom v Bratislavskom, Nitrianskom a Trnavskom kraji sa však 20. februára začnú jarné prázdniny, ktoré potrvajú týždeň. Následne, od 27. februára do 3. marca, budú mať jarné prázdniny žiaci v Trenčianskom, Žilinskom a Banskobystrickom kraji.

Ako poslední budú mať jarné prázdniny žiaci navštevujúci školy v Košickom a Prešovskom kraji, a to od 6. do 10. marca.

Súhrnné hodnotenie polroka

Výpisy polročných hodnotení nie sú verejná listina. Škola môže vydať žiakovi i polročné vysvedčenie, a to na základe písomnej žiadosti od plnoletého žiaka, zákonného zástupcu či zástupcu zariadenia. V jednotlivých vyučovacích predmetoch sú žiaci hodnotení priebežne počas celého polroka a na polročnom hodnotení či vysvedčení je uvádzané súhrnné hodnotenie.

V rámci prvého až piateho ročníka ZŠ môže mať podobu klasifikácie, slovného hodnotenia, či ich kombinácie. V šiestom až deviatom ročníku môže byť žiak hodnotený len známkou, alebo známka môže byť doplnená aj o slovné hodnotenie.

Hodnotenie účasti na vyučovaní

„Okrem toho môže byť žiak v niektorom vyučovacom predmete hodnotený formulkou ´aktívne absolvoval´ (ak sa žiak na vyučovaní daného predmetu aktívne zúčastňoval), ´absolvoval´ (ak sa žiak na vyučovacom predmete ospravedlnene nezúčastňoval alebo bol prítomný a zo závažných dôvodov nepracoval) alebo ´neabsolvoval´ (v prípade, že žiak na vyučovaní nepracoval alebo sa neospravedlnene vyučovania nezúčastňoval),“ uviedol rezort školstva.

Žiaci stredných škôl bývajú hodnotení formou klasifikácie, teda známkou, prípadne jej kombináciou so slovným hodnotením. V školskom vzdelávacom programe uvádza škola formu hodnotenia pre všetky predmety.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 28. marec 2024

horoskopy na dnes stvrtok 28 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Už nevyčkávajte, dnes treba konať. Poobede si môžete vydýchnuť, všetky úlohy budete mať pod kontrolou. Pozor na zdravie, dnešný výkon vás zaťaží.

Býk 21.4. - 21.5.

Zosilnený vzťah k štúdiu, ako aj potreba zmeny vás bude dostatočne napĺňať, takže sa dnes určite nudiť nebudete. Pripravuje sa neobyčajný zážitok, ak k nemu prispejete.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Pocítite prílev energie. Využite ju pre rodinu! Zdá sa, že ste ju v poslednom čase zanedbali. Partner sa vám s niečím zdôverí, majte ohľad na jeho mienku.

Rak 22.6. - 22.7.

Zdá sa, že ste svoju rodinu v poslednom období zanedbali. Nezachádzajte priďaleko! Dnes a zajtra môžete všetko dobehnúť. Zmena vás poteší.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie