• Dnes je: Piatok 19. apríla 2024 meniny má Jela

Testy pre deti ešte nie sú nakúpené, Matovič chce vedieť dôvod od Sulíka

Testy pre deti ešte nie sú nakúpené, Matovič chce vedieť dôvod od Sulíka

Premiér Igor Matovič požiadal rezort zdravotníctva, aby zadal objednávku voči Správe štátnych hmotných rezerv a súťaž nebola stále spustená.

7.2.2021 (Webnoviny.sk) - Predseda vlády SR Igor Matovič (OĽaNO) v diskusnej relácii televízie TA3 V politike povedal, že sa bude rozprávať s ministrom hospodárstva Richardom Sulíkom (SaS), prečo nie sú nakúpené testy, pri ktorých sa robí výter len z prednej časti nosa. Tieto testy bude používať pri testovaní detí Rakúsko.

Pred dvoma týždňami som o tom hovoril na tlačovej besede a požiadal ministerstvo zdravotníctva, aby zadalo objednávku voči Správe štátnych hmotných rezerv.

Ako sa priebežne informujem, tak stále súťaž nebola spustená. Takže budem sa pýtať v podstate nadriadeného štátnych hmotných rezerv, ministra hospodárstva, že čo sa tu zasa deje. Prečo tie testy nie sú zabezpečené,“ uviedol Matovič.

Viac o téme: Koronavírus

Premiér v relácii tiež informoval, že sa s ministrom zdravotníctva Marekom Krajčím (OĽaNO) rozprával o prioritizácii učiteľov pri očkovaní na ochorenie COVID-19. „Tak, aby učiteľ, ktorý do triedy príde, aby nežil v strachu, že sa môže pri výkone svojho povolania nakaziť,“ pokračoval Matovič. Na čom sa dohodli by mal minister zdravotníctva oznámiť v pondelok 8. februára.

Zamestnanci budú potrebovať na pracovisku negatívny test, v školstve sú podmienky prísnejšie

Slováci sa testovali hlavne kvôli certifikátu do práce, nedôvera k vláde ovplyvnila účasť

Od pondelka sa spúšťa COVID automat. Prehľad opatrení, ktorými sa budeme riadiť najbližšie týždne

Nový Covid automat

Nová štúdia šokuje. Infekcia spôsobená SARS-CoV-2 môže viesť k drastickému zníženiu plodnosti u mužov

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video)

rusky bombarder tu 22m3 sa zrutil na juhu krajiny udajne bol zostreleny video

19.4.2024 (SITA.sk) - Lietadlo ruskej armády sa v piatok ráno podľa gubernátora Stavropoľského kraja zrútilo v tomto regióne na juhu Ruska.

Naliehavá správa. Na poli v okrese Krasnogvardejskoje havarovalo prúdové lietadlo ... piloti sa katapultovali," napísal gubernátor Vladimir Vladimirov na komunikačnej platforme Telegram a zverejnil fotografiu havarovaného lietadla.

Neskôr dodal, že dvoch pilotov našli živých a previezli ich do nemocnice. Informuje o tom web Ukrajinská pravda.

Telegramové kanály uviedli, že stroj Tu-22M3, ktorý Rusko používa na útoky na Ukrajinu, sa zrútil, pretože bol zostrelený. Hovorca ukrajinských vzdušných síl Iľja Jevlaš informácie o zostrelení vojenského lietadla v Rusku nepotvrdil ani nepoprel.

Tu-22M je nadzvukový strategický bombardér.

Viac k téme: Bombardér Tu-22M3, Ruská armáda, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: SITA.sk - Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video) © SITA Všetky práva vyhradené.


Počasie