• Dnes je: Piatok 19. apríla 2024 meniny má Jela

Telekom vstúpil do metaverza, otvorenie virtuálneho mestečka oslávi sériou koncertov

Telekom vstúpil do metaverza, otvorenie virtuálneho mestečka oslávi sériou koncertov

Telekom vstúpil do metaverza a vytvoril v ňom svoje virtuálne mestečko Beatland.

21.4.2022 (Webnoviny.sk) -

Že ste ešte nepočuli o metaverze?

Metaverzum je virtuálny vesmír, v ktorom sa ľudia môžu stretávať, komunikovať, pracovať, nakupovať alebo navštevovať kultúrne podujatia, a to všetko podobne ako v reálnom svete.

Aktuálne sa naň sústredí takmer celá technologická komunita vrátane veľkých hráčov a snaží sa pochopiť nové možnosti, ktoré nám metaverzum môže priniesť. "Metaverzum je fenomén, ktorý je dnes ešte veľmi náročné definovať a popísať, ale môže byť revolúciou podobne ako internet v 90-tych rokoch. Vyskúšať si metaverzum je pre nás úplne prirodzeným krokom, keďže jeho masívne rozšírenie jednoducho nebude možné bez kvalitnej konektivity,” hovorí Petra Novotná, riaditeľka značky a marketingovej komunikácie Slovak Telekom.

Ako sa do mestečka dostanem?

Návštevníci sa do mestečka dostanú cez Roblox, ktorý je aktuálne prakticky najvýraznejšou platformou v rámci metaverza. Ľuďom umožňuje pripojiť sa do virtuálneho sveta, v ktorom sa môžu zabávať, komunikovať, hrať sa aj vytvárať vlastné hry a virtuálne svety, ale aj zarábať virtuálnu menu. Dostupná cez prakticky akékoľvek zariadenie od smartfónov, cez počítače a herné konzoly, po VR headsety. "Roblox je virtuálny svet, ktorým dnes žijú celé komunity a aj napriek tomu o ňom ešte veľká časť verejnosti ešte nepočula. Ak ste medzi nimi, skúste sa na Roblox opýtať svojich detí,” vysvetľuje Petra Novotná.

Hudba aj vizuálne umenie

Celé mestečko Beatland je primárne o umení. Hviezdou otváracej párty bude svetoznámy DJ Boris Brejcha, známy účinkovaním na množstve hudobných festivalov po celom svete vrátane Tommorowlandu. Svoj prvý set bude v Beatlande hrať už 22. apríla o 19:00. "Klubová scéna už dnes v podstate prepája reálny a meta svet - a zároveň neustále hľadá spôsoby ako využiť nové technológie a inovácie. Aj preto som nadšený, že si môžem vyskúšať vstúpiť do metaverza a zahrať svoj set virtuálnej komunite v Beatlande,” uviedol Boris Brejcha. Okrem Brejchu v Beatlande zaznejú aj sety od DJov HypeXta a DJ TechTom.

Návštevníci kina si môžu pozrieť krátke filmy od umelcov Haeina Kima a Aleksandry Bokovej o spoločensky relevantných témach. Okrem toho sa vo virtuálnom mestečku nachádzajú aj ďalšie prvky vizuálneho umenia a aj samotný svet Beatland vyvinulo uznávané štúdio The Gang zo Švédska v spolupráci s dizajnovým štúdiom Yukiko z Berlína a animátorom Jackom Sachsom.

Hostia si v budú v Beatlande môcť aj zahrať rôzne minihry či vyskúšať rôzne povolania: napríklad barmana, klubového promotéra, biletára, upratovača či pracovať v obchode s nahrávkami, a to aj spolu so svojimi priateľmi, s ktorými môžu v mestečku interagovať. Za všetky práce si môžu zarobiť virtuálne Beat Coins, za ktoré si môžu kúpiť tzv. "verch", virtuálne predmety pre svojich avatarov vo virtuálnom Telekom Shope.

Informačný servis

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 18. apríl 2024

horoskopy na dnes stvrtok 18 april 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 18. apríl 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Dnes budete mať nákupnú horúčku. Saturn vám prinesie finančné straty, a preto sa radšej obmedzte len na nevyhnutné veci. Večer budete výborným spoločníkom.

Býk 21.4. - 21.5.

Dnes vám planéty pomôžu uplatniť vaše praktické schopnosti. Určite niečo vo svojom okolí zlepšíte a úplne prerobíte. Do práce sa vám podarí zapojiť aj najbližších.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Najlepšie výsledky dosiahnete práve vďaka priamočiarosti a otvorenosti. Padli ste do oka vplyvnej osobe, ktorá vám chce pomôcť. Je na vás, či ponúknutú pomoc prijmete.

Rak 22.6. - 22.7.

Tento deň najlepšie využijete, ak sa budete venovať tvorivej práci. Tu môžete svoju fantáziu neobmedzene využívať. Dobré výsledky budete dosahovať aj v štúdiu.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 18. apríl 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie