• Dnes je: Piatok 29. marca 2024 meniny má Miroslav

Tatran Prešov získal pätnásty hádzanársky titul za sebou, v extralige neprehral počas sezóny ani raz

Tatran Prešov získal pätnásty hádzanársky titul za sebou, v extralige neprehral počas sezóny ani raz

Celkovo má prešovský klub na konte 17.

22.5.2022 (Webnoviny.sk) - Hádzanári Tatrana Prešov pokračujú v dominancii v najvyššej slovenskej súťaži. V nedeľňajšom treťom stretnutí finále play-off sezóny 2021/2022 zdolali Košičanov 38:22 a v sérii hranej na tri víťazstvá uspeli 3:0 na zápasy.

Neprehrali ani jeden z 26 duelov v ročníku (20 v základnej časti a 6 v play-off) a zaznamenali 15. majstrovský titul bez prerušenia.

Antl vystriedal na lavičke Golužu

Vo finále domácej extraligy hral doposiaľ 20-krát, vrátane ostatných 19 sezón.

„Hrať v nedeľu predpoludním nie je pre nás optimálny termín, ale našťastie sme to zvládli. Chalani podali dobrý bojovný výkon s menšími chybami. Ďakujem družstvu, som spokojný,“ pochválil svojich zverencov tréner Radoslav Antl, citoval ho oficiálny web Slovenského zväzu hádzanej (SZH).

Antl sa postavil na lavičku Prešova v strede sezóny, keď nahradil Chorváta Slavka Golužu. Získal svoj prvý majstrovský titul v kariére, no nedoviedol tím k "double", lebo v semifinále Slovenského pohára podľahol Prešov práve Košiciam.

V skupinovej fáze Európskej ligy hádzanárov skončil Tatran piaty a nepostúpil do vyraďovacích bojov.

Košice čakajú na titul 23 rokov

Košičania sa dostali do extraligového finále prvýkrát po 11 rokoch. Z doterajších 11 finálových účastí len dve premenili na titul - v rokoch 1997 a 1999.

„Sme vicemajstri a z toho sa budeme tešiť. Chcem chlapcom poďakovať, pre mňa sú hrdinovia,“ povedal po záverečnom stretnutí tréner Košíc Martin Lipták podľa oficiálneho webu SZH.


Košičania neukončili 23-ročné čakanie na titul a prehrali s Prešovčanmi aj v ich štvrtom vzájomnom finále play-off v histórii.


Neuspeli ani v tohtoročnom finále Slovenského pohára proti hráčom Považskej Bystrice, ale získali po deviaty raz strieborné medaily v extralige a celkovo 13. cenný kov.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Piatok 29. marec 2024

horoskopy na dnes piatok 29 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Piatok 29. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Nebude na škodu veci, ak sa utiahnete trochu do úzadia. Okolie je zvedavé, ako ďaleko sa odvážite ísť. Svoje plány si však nechajte len pre seba.

Býk 21.4. - 21.5.

Pred vami je šťastný deň. Prekvapujúco zvládnete niečo, čo ste už chceli odložiť ako neuskutočniteľné. Večer prijmete pozvanie a dozviete sa tam veľa nového.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Nepreceňujte svoje doterajšie vedomosti a viac pozorujte. Partner vás poverí neľahkou úlohou, neberte ju ako skúšku preverenia vzťahu.

Rak 22.6. - 22.7.

Dnes budete nepokojní a neudržíte prchkosť v prijateľných hraniciach. Poobede budete pokojnejší a urobíte všetko pre to, aby ste nenarušili vzťahy.




Všetky Horoskopy pre Piatok 29. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie