• Dnes je: Štvrtok 28. marca 2024 meniny má Soňa

Tatar sa proti Francúzsku necítil ideálne, Slafkovského provokovali a Tomek vychytal nulu

Tatar sa proti Francúzsku necítil ideálne, Slafkovského provokovali a Tomek vychytal nulu

Juraj Slafkovský videl v hre slovenského tímu pozitíva i negatíva, no duel proti Francúzom vníma ako dobrý záver prípravy.

8.5.2022 (Webnoviny.sk) - Slovenskí hokejisti zakončili víťazným spôsobom prípravu na blížiace sa majstrovstvá sveta vo Fínsku (13. - 29. mája). V sobotňajšom stretnutí v Žiline triumfovali nad mužstvom Francúzska 2:0 a vyskúšali si, čo ich čaká v úvodnom vystúpení na šampionáte práve proti tomuto súperovi.

"Som veľmi šťastný, že sme vyhrali. Bol to boj, v obrovskom teple ľad nebol ideálny. Myslím si, že sme to zvládli ako skúsené mužstvo. Keď sme sa dostali do vedenia, hrali sme zodpovedne, vytvárali sme si šance. Škoda, že sme nemali trošku viac presiloviek, aby sme si nacvičili kľúčové momenty," povedal vo videu na webe hockeyslovakia.sk útočník Tomáš Tatar.

Tatar mal po prekonaní chrípky na mále

Pre 31-ročného zakončovateľa zámorského klubu New Jersey Devils to nebol ľahký zápas. Nedávno prekonal chrípku a po prílete z Ameriky sa musel vyrovnať i s časovým posunom. "Na striedačke som mal na mále, bol som rád, že som vôbec dokončil zápas. Som rád, že to mám za sebou, bol to taký môj cieľ a verím, že to bude lepšie a lepšie," dodal Tatar.

Ďalší útočník Juraj Slafkovský videl v hre slovenského tímu pozitíva i negatíva, no duel proti Francúzom vníma ako dobrý záver prípravy. "Uvidíme, ako to bude v prvom zápase na MS. Francúzi sú fyzický súper, snažili sa aj provokovať, sekali, pichali... Som rád, že sme vyhrali a náš brankár mal nulu," vyhlásil 18-ročný hráč fínskeho TPS Turku.

Prvýkrát bez inkasovaného gólu

Slováci v príprave prvýkrát neinkasovali. Gólman Matej Tomek zneškodnil všetkých 17 francúzskych striel. "Mali sme dobrý nástup do prvej tretiny. Vytvorili sme si tam veľa šancí, náskok 2:0 a napokon sme to udržali," poznamenal Tomek.

S mužstvom trénera Craiga Ramsayho sa po sobotňajšom dueli rozlúčilo kvarteto hokejistov - brankár Dominik Riečický, obranca Patrik Koch a útočníci Marek Valach a Jozef Baláž. V utorok by sa mal k tímu pripojiť brankár Adam Húska, ktorého vedenie klubu New York Rangers zo zámorskej NHL uvoľnilo pre potreby reprezentácie SR. Prezident SZĽH Miroslav Šatan informoval, že priamo v dejisku šampionátu si Slováci nechajú na súpiske jedno voľné miesto pre prípad, že v play-off NHL vypadnú Martin Fehérváry alebo Erik Černák.

Slovenskí hokejisti v A-skupine šampionátu okrem Francúzov nastúpia aj proti Nemcom, Kanaďanom, Švajčiarom, Kazachom, Talianom a Dánom.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 28. marec 2024

horoskopy na dnes stvrtok 28 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Už nevyčkávajte, dnes treba konať. Poobede si môžete vydýchnuť, všetky úlohy budete mať pod kontrolou. Pozor na zdravie, dnešný výkon vás zaťaží.

Býk 21.4. - 21.5.

Zosilnený vzťah k štúdiu, ako aj potreba zmeny vás bude dostatočne napĺňať, takže sa dnes určite nudiť nebudete. Pripravuje sa neobyčajný zážitok, ak k nemu prispejete.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Pocítite prílev energie. Využite ju pre rodinu! Zdá sa, že ste ju v poslednom čase zanedbali. Partner sa vám s niečím zdôverí, majte ohľad na jeho mienku.

Rak 22.6. - 22.7.

Zdá sa, že ste svoju rodinu v poslednom období zanedbali. Nezachádzajte priďaleko! Dnes a zajtra môžete všetko dobehnúť. Zmena vás poteší.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie