• Dnes je: Piatok 29. marca 2024 meniny má Miroslav

Tarkovič nevyužil podľa Kováčika svoju príležitosť tak, ako sa čakalo, rozhodnutie o novom trénerovi nebude rýchle

Tarkovič nevyužil podľa Kováčika svoju príležitosť tak, ako sa čakalo, rozhodnutie o novom trénerovi nebude rýchle

Štefan Tarkovič viedol futbalovú reprezentáciu SR od októbra 2020.

8.6.2022 (Webnoviny.sk) - Prezident Slovenského futbalového zväzu (SFZ) Ján Kováčik v stredu zdupľoval utorkové vyjadrenie výkonného výboru SFZ o dôvode odvolania Štefana Tarkoviča z postu trénera slovenskej futbalovej reprezentácie.

"Dôvodom na tento krok boli opakovane nedostatočné výsledky a neuspokojivé výkony, ktorými mužstvo nenadviazalo na herný prejav z jesene 2021, predovšetkým z kvalifikačných zápasov s Ruskom a Chorvátskom," zaznelo po zasadnutí VV SFZ, šéf slovenského futbalu v stredu povedal: "Štefanovi Tarkovičovi sme dali kontrakt, pretože v jeseni 2021 sme videli dobrý trend, odohrali sme výborné zápasy proti Chorvátom či vonku proti Rusom. Všetci sme si želali, aby v tomto trende reprezentácia pokračovala. Keďže sa tak nestalo, rozhodnutie bolo logické a nepotrebuje ďalší komentár."

Neúspešné Euro aj kvalifikácia

Slováci pod jeho vedením v roku 2021 neuspeli v kvalifikácii o postup na MS 2022.

V H-skupine obsadili tretiu priečku za Chorvátmi a Rusmi, avšak, pred Slovincami, Malťanmi a Cyperčanmi. V desiatich dueloch získali 14 bodov za tri víťazstvá, päť remíz a dve prehry.


Predtým na majstrovstvách Európy slovenský tím nepostúpil z E-skupiny, keď zdolal Poliakov a podľahol Švédom aj Španielom. Tarkovič v decembri 2021 predĺžil kontrakt do konca decembra 2023.

Slováci v Lige národov 2022/2023 v piatok 3. júna v srbskom Novom Sade zdolali Bielorusov 1:0, no o tri dni neskôr doma v Trnave podľahli výberu Kazachstanu 0:1

Tím povedú Slovák s Mintálom

"So Štefanom Tarkovičom som spolupracoval 5,5 roka, keď bol asistent Jána Kozáka a viem, aká bola jeho úloha v tejto dvojici. Štefan Tarkovič je erudovaný odborník, no príležitosť a šancu, ktorú dostal, nezvládol tak, ako sme si to všetci želali, on aj my. To bol dôvod nášho utorkového rozhodnutia," pokračoval Kováčik a doplnil: "Rozprávali sme sa po piatkovom zápase proti Bielorusom, ktorý nevyzeral dobre. A dopadlo to tak, ako to dopadlo."


V zostávajúcich dvoch júnových dueloch, v piatok 10. júna v Baku proti Azerbajdžanu a v pondelok 13. júna v Nur-Sultane proti Kazachstanu, povedie reprezentáciu SR trénerský tandem Samuel Slovák, Marek Mintál.

"Hlavný tréner bude Samo Slovák, Marek Mintál bude jeho asistent," ozrejmil šéf SFZ a pred súbojmi v Azerbajdžane a Kazachstane doplnil: "Hráči teraz nastúpia sami za seba, nebudú hrať za trénera Tarkoviča. Musia ukázať, že sú tí najlepší, ktorých na Slovensku máme."


SFZ o obsadení postu trénera reprezentácie SR rozhodne v lete. "S nikým nie sme v kontakte, až do návratu z Kazachstanu máme čas na diskusiu medzi sebou, máme na to minimálne týždeň. Nebude to rýchle rozhodnutie," poznamenal Kováčik.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 28. marec 2024

horoskopy na dnes stvrtok 28 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Už nevyčkávajte, dnes treba konať. Poobede si môžete vydýchnuť, všetky úlohy budete mať pod kontrolou. Pozor na zdravie, dnešný výkon vás zaťaží.

Býk 21.4. - 21.5.

Zosilnený vzťah k štúdiu, ako aj potreba zmeny vás bude dostatočne napĺňať, takže sa dnes určite nudiť nebudete. Pripravuje sa neobyčajný zážitok, ak k nemu prispejete.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Pocítite prílev energie. Využite ju pre rodinu! Zdá sa, že ste ju v poslednom čase zanedbali. Partner sa vám s niečím zdôverí, majte ohľad na jeho mienku.

Rak 22.6. - 22.7.

Zdá sa, že ste svoju rodinu v poslednom období zanedbali. Nezachádzajte priďaleko! Dnes a zajtra môžete všetko dobehnúť. Zmena vás poteší.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie