• Dnes je: Štvrtok 28. marca 2024 meniny má Soňa

Systém eKasa funguje spoľahlivo a katastrofické scenáre sa nepotvrdili, vraví šéfka finančnej správy

Systém eKasa funguje spoľahlivo a katastrofické scenáre sa nepotvrdili, vraví šéfka finančnej správy

Daniari od začiatku roka vykonali viac ako 840 kontrol registračných pokladníc a uložili pokuty takmer 90-tisíc eur.

30.1.2020 (Webnoviny.sk) - Systém eKasa funguje korektne, plynulo a spoľahlivo. Po mesiaci povinného evidovania tržieb v eKase u všetkých podnikateľov to tvrdí prezidentka finančnej správy Lenka Wittenbergerová. "Nepotvrdili sa žiadne katastrofické scenáre tak, ako nám to predostrierali na konci minulého roka niektorí politici," uviedla na štvrtkovej tlačovej konferencii.

Denne zaevidujú milióny bločkov

Ako pokračovala, k 30. januáru bolo v systéme eKasa aktívnych 192 pokladníc z celkového počtu zhruba 205-tisíc pokladníc. Zvyšok tvoria buď sezónni podnikatelia, ktorí neprijímajú ešte tržby v hotovosti, alebo takí, ktorí majú pridelený kód pokladnice eKasa, ale nevyužívajú ju a nerealizujú tržby v hotovosti.

Finančná správa pritom denne zaeviduje v systéme eKasa viac ako 7 miliónov pokladničných dokladov a celkovo od apríla minulého roka, keď bol systém otvorený pre nových podnikateľov, už daniari zaevidovali viac ako 827 miliónov pokladničných dokladov.

Finančná správa o eKasa hovorí ako o významnom nástroji na boj proti daňovým podvodom. Od 1. januára vykonala viac ako 840 kontrol registračných pokladníc a uložila pokuty takmer 90-tisíc eur.

Vážny prípad v Banskej Bystrici

Podľa šéfa sekcie boja proti podvodom a analýze rizík na finančnej správe Ladislava Hannikera porušenie zákona evidovali až v polovici prípadov. Najväčší podiel predstavovalo neevidovanie tržby v registračnej pokladnici, čo bolo zistené až vo viac ako polovici všetkých identifikovaných porušení.

Objavili sa však aj prípady s vydávaním falošných pokladničných blokov a kontrolované boli aj prevádzky, kde analytici finančnej správy zaevidovali výrazný nesúlad v evidovaných tržbách.

Najzávažnejší prípad sa však podľa Hannikera objavil v Banskej Bystrici, kde podnikateľ opakovane používal starú registračnú pokladnicu a bolo tak konštatované opakované porušenie zákona. "V týchto dňoch chystáme návrh na zrušenie živnostenského oprávnenia. Tam ten trest bude nasledovať najtvrdší," dodal.

Viac k téme: eKasa, projekt eKasa

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 28. marec 2024

horoskopy na dnes stvrtok 28 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Už nevyčkávajte, dnes treba konať. Poobede si môžete vydýchnuť, všetky úlohy budete mať pod kontrolou. Pozor na zdravie, dnešný výkon vás zaťaží.

Býk 21.4. - 21.5.

Zosilnený vzťah k štúdiu, ako aj potreba zmeny vás bude dostatočne napĺňať, takže sa dnes určite nudiť nebudete. Pripravuje sa neobyčajný zážitok, ak k nemu prispejete.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Pocítite prílev energie. Využite ju pre rodinu! Zdá sa, že ste ju v poslednom čase zanedbali. Partner sa vám s niečím zdôverí, majte ohľad na jeho mienku.

Rak 22.6. - 22.7.

Zdá sa, že ste svoju rodinu v poslednom období zanedbali. Nezachádzajte priďaleko! Dnes a zajtra môžete všetko dobehnúť. Zmena vás poteší.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie