• Dnes je: Utorok 16. apríla 2024 meniny má Dana, Danica

Sýkora sa chce učiť od hviezd New Yorku Rangers, zmluva s klubom NHL ho vraj ako človeka nezmení

Sýkora sa chce učiť od hviezd New Yorku Rangers, zmluva s klubom NHL ho vraj ako človeka nezmení

Adam Sýkora bude jeden z lídrov slovenskej dvadsiatky na augustových MSJ v kanadskom Edmontone.

30.7.2022 (Webnoviny.sk) - Slovenský hokejový útočník Adam Sýkora má za sebou prelomový ročník, ktorého vrcholom bol úspešný draft nováčikov do zámorskej NHL. Klub New York Rangers si ho na ňom vybral v druhom kole zo 63. miesta a podpísal s ním aj vstupný kontrakt.

Okrem toho si zahral vo finále Hlinka Gretzky Cupu, tešil sa z titulu na turnaji A-skupiny I. divízie MS hráčov do 18 rokov a absolvoval aj premiéru v seniorskej reprezentácii na MS vo Fínsku.

Zmenil sa mu hokejový život

"Od príchodu z predošlého šampionátu sa mi zmenil hokejový život. V Nitre som dostal viac priestoru, následne sme postúpili na osemnástkových majstrovstvách, prišli MS vo Fínsku, draft a zmluva. Všetko zapadlo pekne do seba a stále sa cítim ako v rozprávke. Uvedomujem si však, že je to iba začiatok, taký prvý krok do sveta profesionálneho hokeja. Musím pokračovať v tvrdej práci," povedal 17-ročný rodák z Piešťan pre oficiálny web Slovenského zväzu ľadového hokeja.

Sýkora si nemyslí, že ho podpis zmluvy so slávnou organizáciou z NHL zmení ako človeka: "Ja si vážim každý úspech, ale chcem ostať sám sebou. Viem, že dostať sa do NHL bude veľmi náročné a snažím sa držať pri zemi. Či už zmluvu mám alebo nie, chcem ostať skromný a ku každému sa správať tak ako sa správa on ku mne."

Života v New Yorku sa nebojí

Odchovanec HK Nitra sa dostal do jedného z najväčších miest na svete.

"Bolo vidieť, že je to najrušnejšie mesto sveta. Prejsť pár míľ autom trvalo 45 minút. Presuny boli náročné, ale bol to veľký zážitok. V New Yorku som bol prvýkrát v živote a chvíľu mi potrvá, kým sa tam zorientujem. Som však komunikatívny, angličtinu ovládam a tak sa toho nebojím. Podstatné je, aby som sa tam chytil po hokejovej stránke. Zibanejad, Panarin či Kreider. To všetko sú veľké mená, ktoré sú mi dobre známe zatiaľ iba z televíznej obrazovky. Od každého z nich sa mám čo učiť," uvedomuje si Sýkora.

Pomôže im to v kariére

Sýkora sa teraz sústredí na MSJ v kanadskom Edmontone, kde bude jedným z lídrov slovenskej dvadsiatky: "Potrebujeme tam uspieť ako tím a ak sa to podarí, tak to určite pomôže aj kariére každého z nás. Každý takýto turnaj je pre mňa veľkou výzvou a skúsenosťou. Som preto naozaj šťastný, že ma Rangers uvoľnili. Nervozita pomaličky stúpa, ale nie je prehnane veľká. Jednoducho sa tešíme na prvý prípravný zápas a budovanie dobrej partie. Vieme, že tu nemáme najvyššie draftovaných hráčov, ale sústredíme sa na seba a urobíme všetko pre to, aby sme dosiahli nejaký úspech."

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Utorok 16. apríl 2024

horoskopy na dnes utorok 16 april 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Utorok 16. apríl 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Pustíte sa do viacerých vecí naraz. Nezostanete sami, určite sa objaví niekto, na koho sa môžete s dôverou obrátiť. Radosť vám urobia príbuzní.

Býk 21.4. - 21.5.

Optimistická správa vám dodá chuť do práce. Teraz máte konečne dôvod angažovať sa. Ak sa chystáte na ďalekú cestu, treba byť čo najopatrnejší. Nevystavujte sa zbytočnému riziku.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Najskôr merajte, potom režte. Dobre zvážte, kým rozhodnete. Zabránite tak neskorším možným komplikáciám. Na depresie nie sú dôvody. Chyťte sa konkrétnej práce.

Rak 22.6. - 22.7.

Je práve vhodný čas odhaliť vaše zámery a úmysly. Máte možnosť konať tak, aby sa všetko vyvíjalo priaznivo. Stretnete niekoho, kto bude mať na vás pozitívny vplyv.




Všetky Horoskopy pre Utorok 16. apríl 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie