• Dnes je: Piatok 29. marca 2024 meniny má Miroslav

Svoje brány otvorí aj ZOO v Bojniciach, platiť v nej budú sprísnené opatrenia

Svoje brány otvorí aj ZOO v Bojniciach, platiť v nej budú sprísnené opatrenia

Vstup bude možný iba s rúškom alebo iným krytím úst a nosa, pri vchode treba podstúpiť dezinfekciu rúk.

5.5.2020 (Webnoviny.sk) - Od stredy 6. mája bude otvorená Národná zoologická záhrada Bojnice. Agentúre SITA to v tlačovej správe oznámil hovorca ZOO Jaroslav Slašťan. Vstup bude umožnený iba osobám, ktoré budú mať nos a ústa zakryté rúškom, respirátorom, šatkou alebo inou vhodnou ochranu, ktorá vytvára bariéru medzi tvárou a vonkajším prostredím.

Vstup do areálu bude povolený len po použití dezinfekčného prostriedku umiestneného pri vstupe. Bojnická ZOO bude fungovať v obmedzenom režime, denne od 10:00 do 16:00, návštevníci si vstupenku musia kúpiť najneskôr do 15:00.

Zákaz zhromažďovania sa

V areáli ZOO sa bude vykonávať pravidelná dezinfekcia toaliet aj plôch a povrchov, ktorých sa návštevníci častejšie dotýkajú. Medzi ďalšie opatrenia patrí rozmiestnenie dezinfekčných staníc s manuálnymi dávkovačmi dezinfekčných prostriedkov na viacerých exponovaných miestach v ZOO.

Viac o téme: Koronavírus

Keďže uzavreté priestory, v ktorých sa združuje väčšie množstvo ľudí, vytvárajú ideálne podmienky pre šírenie vírusov, ZOO žiada návštevníkov, aby do priestorov toaliet vstupovali len po jednej osobe.

V areáli zároveň platí zákaz zhromažďovania sa. „Preto je potrebné počas návštevy ZOO vyhýbať sa miestam, na ktorých by mohla nastať vyššia koncentrácia ľudí. Vivárium, pavilón slonov a pavilón opíc nebudú pre návštevníkov sprístupnené,“ uviedla Národná zoologická záhrada Bojnice v tlačovej správe. O povinnosti dodržiavania opatrení bude návštevníkov informovať pravidelnými hláseniami v rozhlase. Otvorená bude aj predajňa suvenírov, pričom vstupovať bude možné po jednej osobe.

V prevádzke budú aj bufety

V prevádzke budú tiež bufetové zariadenia, ktoré budú mať svoje osobitné hygienické a bezpečnostné opatrenia. Po novom môžu návštevníci využívať aj hlavný vstup, ktorý bol od minulého roku pre rekonštrukciu priľahlej budovy uzatvorený.

Bojnická ZOO žiada všetkých návštevníkov, aby boli ohľaduplní, nepodceňovali vzniknutú situáciu, rešpektovali v jej priestoroch príslušné nariadenia a dodržiavali upravený a doplnený návštevný poriadok. Všetky opatrenia Národnej zoo Bojnice platia do odvolania.

Otvorenie bojnickej ZOO je súčasťou urýchlenia otvárania prevádzok, ktoré oznámila vláda na tlačovej konferencii v pondelok 4. mája. Vďaka nízkym prírastkom počtu nakazených novým koronavírusom Slovensko spustí naraz druhú aj tretiu fázu uvoľňovania preventívnych opatrení. Od stredy 6. mája budú otvorené napríklad kaderníctva, ubytovacie zariadenia, terasy reštaurácií, obchody bez obmedzenia rozlohy, pedikúry, manikúry, kozmetiky či soláriá. Fungovať môžu taxi služby, takisto sa môžu slúžiť omše za účasti verejnosti a tiež sa môžu konať svadby. Sprístupnené môžu byť vonkajšie turistické atrakcie či suché procedúry v rámci rehabilitačných služieb. Otvorené budú tiež múzeá, galérie, knižnice a výstavné siene.

Viac k téme: Koronavírus, Zoo

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Piatok 29. marec 2024

horoskopy na dnes piatok 29 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Piatok 29. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Nebude na škodu veci, ak sa utiahnete trochu do úzadia. Okolie je zvedavé, ako ďaleko sa odvážite ísť. Svoje plány si však nechajte len pre seba.

Býk 21.4. - 21.5.

Pred vami je šťastný deň. Prekvapujúco zvládnete niečo, čo ste už chceli odložiť ako neuskutočniteľné. Večer prijmete pozvanie a dozviete sa tam veľa nového.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Nepreceňujte svoje doterajšie vedomosti a viac pozorujte. Partner vás poverí neľahkou úlohou, neberte ju ako skúšku preverenia vzťahu.

Rak 22.6. - 22.7.

Dnes budete nepokojní a neudržíte prchkosť v prijateľných hraniciach. Poobede budete pokojnejší a urobíte všetko pre to, aby ste nenarušili vzťahy.




Všetky Horoskopy pre Piatok 29. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie