• Dnes je: Utorok 19. marca 2024 meniny má Jozef

Super ovocie, ktoré má 20-krát viac vitamínu C ako pomaranč

Super ovocie, ktoré má 20-krát viac vitamínu C ako pomaranč

Ovocie Amalaki ponúka obnovu tkaniva. Zabraňuje plešateniu, šedivým vlasom a je využívané ako liek proti lupinám.

Amalaki, nazývané tiež „Indický egreš“ je výnimočné ovocie s množstvom pozitívnych zdravotných účinkov na ľudský organizmus. Pôsobí proti starnutiu, má najviac prírodného vitamínu C a celkovo posilňuje telo i myseľ.

Ľudia z Indie používajú toto úžasné ovocie už viac ako 500 rokov. 1 Amalaki ovocie = 20 pomarančov. Veda ukázala, že toto ovocie je najsilnejším antioxidantom na svete.

Vitamín C je dôležitý, pretože pomáha voľným radikálom, posilňuje kosti, imunitný systém, čistí cievy a produkuje leukocyty. Dokáže zmierniť kašeľ, bolesť v krku a ďalšie problémy s dýchaním, vrátane astmy a zápalu priedušiek.

Pomáha proti cukrovke

Pomáha pri problémoch s pečeňou, pankreatitíde, opuchu, bolesti a funkcii pankreasu. Môže znížiť hladinu cukru u ľudí s cukrovkou (najmä s typom 2). Účinnejšie ako mnohé lieky na diabetes sú len 3g Amalaki prášku.

Krásna pleť, vlasy, nechty

Ovocie Amalaki ponúka obnovu tkaniva. Zabraňuje plešateniu, šedivým vlasom a je využívané ako liek proti lupinám. Amalaki prírodný produkt je využívaný napríklad v šampónoch, krémoch, pleťových, či vlasových produktoch a ďalších.

Pomáha obnoviť pleť

Amalaki ovocie sa používa ako liek proti akné, vyrážkam a iným kožným problémom, vrátane všetkých druhov zápalov.

Vlasy

Môžete podporiť vývoj, hydratáciu, či lesk zmiešaním Amalaki prášku s mierne teplou vodou, nechajte ho po dobu 60 minút a následne aplikujte na vaše vlasy. Počkajte 30 minút až 1 hodinu a potom prepláchnite.

Pomáha pri bolesti žalúdka

Ovocie Amalaki môže vyriešiť bolesti brucha, hnačku, zvracanie, kŕče, infekcie a ďalšie zažívacie problémy.

Odstraňuje toxíny z pečene

V jednej štúdii sa vedecky potvrdilo, že Amalaki ovocie má pozitívny vplyv pri liečbe s pečeňou. Čistí toxíny a chráni pečeň pred negatívnymi účinkami (najmä proti tuberkulóze).

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Pondelok 18. marec 2024

horoskopy na dnes pondelok 18 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Pondelok 18. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Silnejúca intuícia bude vhodne podporovaná. Vyriešenie zamotanej situácie, ku ktorej ste nemálo prispeli, je na obzore. Venujte sa tvorivej činnosti, môžete dosiahnuť pekné výsledky.

Býk 21.4. - 21.5.

Nemali by ste dlho otáľať s rozhodnutím. Niekto na to netrpezlivo čaká. Priveľmi nešpekulujte a urobte to, čo cítite. Môžete sa spoľahnúť na intuíciu, že vám správne poradí.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Kto nepracuje, nič nepokazí. Držte sa dnes tohto hesla po celý deň. Pri roztržkách radšej ustúpte. Najlepším spoločníkom bude pre vás nejaká kniha.

Rak 22.6. - 22.7.

To, že dokážete spontánne rozhodovať, je dobre pre vašu prácu. Je výhodné byť rýchlejší ako tí ostatní. Popritom však nestrácajte chladnú hlavu, aby ste nevyrobili nijakú hlúposť.




Všetky Horoskopy pre Pondelok 18. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie