• Dnes je: Piatok 29. marca 2024 meniny má Miroslav

Sunseap a Huawei spustili najväčšiu solárnu farmu na svete

Sunseap a Huawei spustili najväčšiu solárnu farmu na svete

Viac ako 13-tisíc solárnych panelov má ročne vyprodukovať až 6 GWh (gigawatt hodín) energie a znížiť tak produkciu oxidu uhličitého o 4258 ton.

11.8.2021 (Webnoviny.sk) - Objem vyprodukovanej energie by sa mal vyrovnať ročnej prevádzke 2472 veterných turbín. Projekt je odpoveďou na vysoký objem oxidu uhličitého v Singapure - krajina ho na počet obyvateľov produkuje najviac v Ázii. Významnú časť technológií a prevádzky zabezpečila firma Huawei Technologies, ktorú si za hlavného partnera vybral autor projektu, spoločnosť Sunseap.

Ako to funguje

Systém obsahuje neuveriteľných 13 312 solárnych panelov, 40 striedačov prúdu a viac ako 30 000 plávajúcich platforiem. Hoci nejde o prvú plávajúcu solárnu farmu na svete, je jednou z prvých, ktoré boli spustené na otvorenom mori.

Na plávajúcich platformách sú nainštalované aj inteligentné reťazcové striedače Huawei. Tie premieňajú jednosmerný prúd (DC) na striedavý prúd (AC), ktorý je použiteľný v elektrickej sieti. Inteligentné striedače majú zabudované funkcie umelej inteligencie a cloudu, čo uľahčuje ich nasadenie, používanie a údržbu. Huawei sa tiež postaral o účinný odvod tepla, vďaka čomu sú odolné voči intenzívnemu slnečnému žiareniu a teplotám od –55 ° C do 80 °C.

"Je nám cťou, že môžeme pre Sunseap dodavať sieťové striedače, najmä keď ide o jeden z najväčších svetových projektov obnoviteľnej energie," povedal Bruce Li, generálny riaditeľ podnikovej divízie Huawei v ázijsko-tichomorskom regióne. Podľa vedenia firmy Sunseap boli zariadenia od Huawei pri inštalácii kľúčové.

"Prenosnosť riešení Huawei bola neodmysliteľnou súčasťou projektu, pretože nám umožnila nainštalovať striedače priamo na plávajúcu plošinu vedľa solárnych panelov," vysvetľuje Shawn Tan, viceprezident inzinierskej divízie Sunseap.

Samotné solárne panely disponujú zdvojeným ochranným sklom, ktoré zariadenie chránia pred nepriaznivým počasím a soľou. Plávajúce podložky sú vyrobené zo zosilneného polyetylénu, čim sa minimalizuje environmentálná záťaž systému na vodu. Pod hladinou mora je solárna farma zaistená desiatkami kotiev a káblov, ktoré jú spájajú s jej pevnou časťou bližšie k brehu.

Singapur ako líder v udržateľnosti

Až 95% singapurskej elektriny pochádza zo zemného plynu - jedného z najčistejších fosílnych palív – zvyšok je vyrobený z kombinácie uhlia, ropy, komunálneho odpadu a slnečnej energie.

Medzi ďalšie z kľúčových cieľov vlády patrí vysadenie 1 milióna stromov, štvornásobne vyššie využitie slnečnej energie do roku 2025, alebo 20% uhlíkovo neutrálnych škôl do roku 2030.

Trvalá udržateľnosť od Huawei

Na začiatku roku 2021 technologický gigant správne vyhodnotil koncept trvalej udržateľnosti ako jeden z vedúcich trendov v sektore IT a IKT. Na pálčivosť klimatických zmien firma reagovala zvýšeným dôrazom na výskum a vývoj inovatívnych technológií. Podľa najnovších reportov Huawei za posledné roky do inovácií investoval 15% celkových tržieb. Potrebu inovácií a závažnosť klimatických zmien potvrdil aj IPCC, vedecká inštitúcia OSN zameraná na klimatickú krízu.

Na podporu obnoviteľnej energie spoločnosť Huawei nasadila svoje produkty vo viac ako 170 krajinách a regiónoch. Dnes ich využíva tretina svetovej populácie. K dnešnému dňu tieto komponenty pomohli vyrobiť 325 miliárd kWh elektrickej energie z obnoviteľných zdrojov a ušetrili 10 miliárd kWh. Výsledkom tohto úsilia je zníženie emisií CO2 o 160 miliónov ton.

Spoločnosť na výrobu technológií používa ekologickejšie materiály, navrhuje svoje výrobky pre dlhšiu životnosť, používa ekologické obaly a znižuje množstvo odpadu z produkcie.

Informačný servis

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 28. marec 2024

horoskopy na dnes stvrtok 28 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Už nevyčkávajte, dnes treba konať. Poobede si môžete vydýchnuť, všetky úlohy budete mať pod kontrolou. Pozor na zdravie, dnešný výkon vás zaťaží.

Býk 21.4. - 21.5.

Zosilnený vzťah k štúdiu, ako aj potreba zmeny vás bude dostatočne napĺňať, takže sa dnes určite nudiť nebudete. Pripravuje sa neobyčajný zážitok, ak k nemu prispejete.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Pocítite prílev energie. Využite ju pre rodinu! Zdá sa, že ste ju v poslednom čase zanedbali. Partner sa vám s niečím zdôverí, majte ohľad na jeho mienku.

Rak 22.6. - 22.7.

Zdá sa, že ste svoju rodinu v poslednom období zanedbali. Nezachádzajte priďaleko! Dnes a zajtra môžete všetko dobehnúť. Zmena vás poteší.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie