• Dnes je: Piatok 29. marca 2024 meniny má Miroslav

Sulíkovo ministerstvo chce pomôcť cestovným kanceláriám, cestujúci budú mať niekoľko možností

Sulíkovo ministerstvo chce pomôcť cestovným kanceláriám, cestujúci budú mať niekoľko možností

Cestujúci si budú môcť po dohode s cestovnou kanceláriou vybrať odklad alebo odstúpenie od zmluvy o zájazde bez uplatnenia sankcií.

15.4.2020 (Webnoviny.sk) - Ministerstvo hospodárstva SR chce pomôcť cestovným kanceláriám na Slovensku, ale aj ich klientom, ktorí nemohli a nebudú môcť pre celosvetovú pandémiu koronavírusu vycestovať.

Ako ďalej informuje rezort, pripravujú legislatívne zmeny, o ktorých bude v blízkej dobe rokovať vláda.

Odklad alebo odstúpenie od zmluvy

" Diskutujeme o umožnení odkladu o 18 mesiacov,“ priblížil návrh ministerstva hospodárstva štátny tajomník rezortu Ján Oravec.

Viac o téme: Ekonomické dopady koronavírusu

„Zároveň hľadáme mechanizmus ako pomôcť bezúročnými pôžičkami cestovným kanceláriám, aby sa pre mimoriadnu situáciu nedostali do úpadku,“ dodal.

Ministerstvo hospodárstva na návrhu pracuje na základe rokovania a dohody so zástupcami ministerstva dopravy, Slovenskej asociácie cestovných kancelárií a agentúr, Zväzu cestovného ruchu SR a Slovenskej asociácie poisťovní.

Dve skupiny klientov

„Snažíme sa o také riešenie, aby nebola ohrozená platobná schopnosť cestovných kancelárií a poisťovní, a zároveň aby sa dodržala úroveň ochrany cestujúceho nastavená súčasnou legislatívou,“ zdôraznil Oravec.

Cestovné kancelárie pritom riešia dve skupiny klientov. Ide o tých, ktorí už v súčasnosti alebo v blízkej dobe mali cestovať, ich zájazdy sú zrušené, ale klienti za ne zaplatili. Druhú skupinu tvoria klienti, ktorí majú zaplatené zálohy prevažne letných zájazdov.

V prípade prvej skupiny je podľa rezortu potrebné nastaviť mechanizmus a pomoc zo strany štátu tak, aby neboli ohrozené cestovné kancelárie. Zájazdy na letnú sezónu sa v súčasnosti nerušia. Túto problematiku bude riešiť práve pripravovaný legislatívny návrh.

Viac k téme: cestovné kancelárie, Ekonomické dopady koronavírusu, Koronavírus

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Piatok 29. marec 2024

horoskopy na dnes piatok 29 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Piatok 29. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Nebude na škodu veci, ak sa utiahnete trochu do úzadia. Okolie je zvedavé, ako ďaleko sa odvážite ísť. Svoje plány si však nechajte len pre seba.

Býk 21.4. - 21.5.

Pred vami je šťastný deň. Prekvapujúco zvládnete niečo, čo ste už chceli odložiť ako neuskutočniteľné. Večer prijmete pozvanie a dozviete sa tam veľa nového.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Nepreceňujte svoje doterajšie vedomosti a viac pozorujte. Partner vás poverí neľahkou úlohou, neberte ju ako skúšku preverenia vzťahu.

Rak 22.6. - 22.7.

Dnes budete nepokojní a neudržíte prchkosť v prijateľných hraniciach. Poobede budete pokojnejší a urobíte všetko pre to, aby ste nenarušili vzťahy.




Všetky Horoskopy pre Piatok 29. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie