• Dnes je: Piatok 19. apríla 2024 meniny má Jela

Sulíkovci vyzývajú Žilinku, aby sa začal zaoberať rozpustením Kotlebovej ĽSNS a hnutia Republika

Sulíkovci vyzývajú Žilinku, aby sa začal zaoberať rozpustením Kotlebovej ĽSNS a hnutia Republika

Členovia SaS sú tiež toho názoru, že predstavitelia Republiky a ĽSNS majú byť ignorovaní aj v médiách.

16.3.2022 (Webnoviny.sk) - Generálna prokuratúra SR by sa mala začať zaoberať rozpustením hnutia Republika a strany Kotlebovci - Ľudová strana Naše Slovensko (ĽSNS). Myslí si to vládna strana Sloboda a Solidarita (SaS), ktorej stanovisko poskytol jej hovorca Ondrej Šprlák. Dôvodom majú byť podľa SaS medializované prepojenia predstaviteľov strán na ruských špiónov a možné financovanie z Ruska.

„Prezentované dôkazy orgánov činných v trestnom konaní v súvislosti s ruskými špiónmi na Slovensku jednoznačne smerujú k podozreniu, že ĽSNS je financovaná z Ruska.

Navyše, všetko nasvedčuje tomu, že prepojenie na ruských špiónov môže byť oveľa väčšie a týkať sa aj strany Republika. Činnosť obidvoch strán je tak v priamom rozpore s Ústavou SR, a preto je najvyšší čas začať sa zaoberať ich rozpustením," uviedol poslanec Národnej rady SR za SaS Miroslav Žiak.

„Nemôže nám byť jasné, aké názory prezentujú jednotliví politici ĽSNS a Republiky, či sú to ich osobné názory, alebo o ide názory, za ktoré majú zaplatené z Ruska.


Médiá by sa mali vyvarovať akejkoľvek príležitosť ponúknuť týmto osobám priestor,"
doplnil člen Výboru NR SR pre kultúru a médiá Roman Foltin.


Miroslav Žiak: „Prezentované dôkazy orgánov činných v trestnom konaní v súvislosti s ruskými špiónmi na Slovensku jednoznačne smerujú k podozreniu, že ĽSNS je financovaná z Ruska. Navyše, všetko nasvedčuje tomu, že prepojenie na ruských špiónov môže byť oveľa väčšie a týkať sa aj strany Republika. Činnosť obidvoch strán je tak v priamom rozpore s Ústavou SR a preto je najvyšší čas začať sa zaoberať ich rozpustením,“ uviedol poslanec NR SR za SaS Miroslav Žiak.


Roman Foltin: „Predstaviteli obidvoch strán by mali byť ignorovaní aj médiami. Nemôže nám byť jasné, aké názory prezentujú jednotliví politici ĽSNS a Republiky - či sú to ich osobné názory, alebo o ide názory, za ktoré majú zaplatené z Ruska. Médiá by sa mali vyvarovať akejkoľvek príležitosť ponúknuť týmto osobám akýkoľvek priestor.“.


Republiku by vo vláde nechcelo 67 percent Slovákov. Najviac proti sú voliči PS, SaS a OĽaNO

Strana Republika vo vláde je prijateľná pre 24 percent Slovákov. S jej účasťou nesúhlasí 67 percent. Z opýtaných bolo nerozhodných 9 percent. Vyplýva to z prieskumu spoločnosti Focus pre reláciu Na telo. Prieskum bol realizovaný na vzorke 1 003 respondentov v období od 22. februára do 1. marca.


Väčšinovo by vo vláde uvítali stranu Republika voliči strany Ľudová strana naše Slovensko (54 percent) a strany Smer-SD (43 percent).


Rozhodne alebo skôr proti účasti strany Republika vo vláde by boli voliči strany Progresívne Slovensko (94 percent), strany Sloboda a solidarita (93 percent), hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) (92 percent), Kresťanskodemokratického hnutia (KDH) (86 percent), hnutia Sme rodina (80 percent) a strany Hlas-SD (52 percent).


Strana Ľudová strana naše Slovensko (ĽSNS) by bola vo vláde prijateľná pre 15 percent opýtaných. Rozhodne nie alebo skôr neprijateľná by bola pre 80 percent respondentov a 5 percent opýtaných bolo nerozhodných.

Väčšinovo by boli za účasť strany ĽSNS vo vláde voliči strany Republika (70 percent). Rozhodne proti alebo skôr proti jej účasti vo vláde by boli voliči strany Progresívne Slovensko (100 percent), strany Sloboda a Solidarita (98 percent), hnutia OĽaNO (92 percent), hnutia Sme rodina (92 percent), KDH (91 percent), strany Hlas-SD (90 percent) a strany Smer-SD (75 percent).

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video)

rusky bombarder tu 22m3 sa zrutil na juhu krajiny udajne bol zostreleny video

19.4.2024 (SITA.sk) - Lietadlo ruskej armády sa v piatok ráno podľa gubernátora Stavropoľského kraja zrútilo v tomto regióne na juhu Ruska.

Naliehavá správa. Na poli v okrese Krasnogvardejskoje havarovalo prúdové lietadlo ... piloti sa katapultovali," napísal gubernátor Vladimir Vladimirov na komunikačnej platforme Telegram a zverejnil fotografiu havarovaného lietadla.

Neskôr dodal, že dvoch pilotov našli živých a previezli ich do nemocnice. Informuje o tom web Ukrajinská pravda.

Telegramové kanály uviedli, že stroj Tu-22M3, ktorý Rusko používa na útoky na Ukrajinu, sa zrútil, pretože bol zostrelený. Hovorca ukrajinských vzdušných síl Iľja Jevlaš informácie o zostrelení vojenského lietadla v Rusku nepotvrdil ani nepoprel.

Tu-22M je nadzvukový strategický bombardér.

Viac k téme: Bombardér Tu-22M3, Ruská armáda, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: SITA.sk - Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video) © SITA Všetky práva vyhradené.


Počasie