• Dnes je: Štvrtok 28. marca 2024 meniny má Soňa

Sulíkovci majú záujem o štyri ministerstvá, Kollár má podmienky a Remišová žiada merateľné opatrenia

Sulíkovci majú záujem o štyri ministerstvá, Kollár má podmienky a Remišová žiada merateľné opatrenia

Šéf OĽaNO Igor Matovič však nechcel ani v náznakoch hovoriť o delení postov.

1.3.2020 (Webnoviny.sk) - Predstavitelia strán prípadnej vládnej koalície Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) - Sme rodinaSloboda a Solidarita (SaS)Za ľudí deň po parlamentných voľbách hovoria, o ktoré rezorty by mali záujem. Šéf Sme rodina Boris Kollár chce jeden silový rezort, SaS podľa šéfa strany Richarda Sulíka prejaví vôľu obsadiť rezorty dopravy, pôdohospodárstva, hospodárstva a financií.

Nikto nehlasoval s vládnou mafiou

„Ja túto hru hrať nebudem,“ reagoval Matovič v relácii RTVS O 5 minút 12 na vyjadrenie Kollára, či kreslo ministra financií ponúkne SaS, ak ho nechce Sme rodina.

„Máme jediný pokus,“ povedal na adresu budúceho vládneho zoskupenia Matovič. Nevidí dôvod, prečo by mal byť poslanecký klub nestabilný, hoci v každom volebnom období z OĽaNO poslanci odchádzali. Argumentoval tým, že aj tak z odídencov nikto „nehlasoval s vládnou mafiou, ktorá tu vládla“.

Šéf Sme rodina Boris Kollár uviedol, že nechce byť ministrom a rovnako povedal, že nikdy jeho strana nepovedala, že má záujem o post šéfa parlamentu. Povedal tri podmienky pre vstup strany do budúcej vlády.

Prvou je, že sa nebudú otvárať kultúrno-etické otázky. Druhou je, že sa nebudú rušiť sociálne opatrenia a tretím je zrušenie doplatkov za lieky pre matky s deťmi, dôchodcov a ťažko zdravotne postihnutých.

"Idylka" podľa Blanára

Podpredsedníčka strany Za ľudí Veronika Remišová odmietla hovoriť, koho strana bude navrhovať na ministerské posty. Zdôraznila, že nové programové vyhlásenie vlády má obsahovať merateľné opatrenia, aby sa dalo skontrolovať, čo vláda splnila. Ako príklad uviedla, že na Slovensku je 5 000 odvrátiteľných úmrtí, ktoré by sa mali znížiť o polovicu.

Podpredseda Smeru – sociálna demokracia (SD) Juraj Blanár označil „idylku“, aká je aktuálne medzi budúcimi partnermi, za možno poslednú. Potenciálnej koalícii povedal, aby si spomenula, ako boli opozičné strany pred voľbami rozhádané, a tiež, ako si rozdeľovali vládne posty.

„Máte pravdu, veľakrát to iskrilo, ale všetci partneri sú dostatoční chytrí, aby vám druhýkrát tú radosť nespravili ako v roku 2011,“ reagoval Sulík na pád vlády Ivety Radičovej a následný nástup Smeru-SD k moci.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 28. marec 2024

horoskopy na dnes stvrtok 28 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Už nevyčkávajte, dnes treba konať. Poobede si môžete vydýchnuť, všetky úlohy budete mať pod kontrolou. Pozor na zdravie, dnešný výkon vás zaťaží.

Býk 21.4. - 21.5.

Zosilnený vzťah k štúdiu, ako aj potreba zmeny vás bude dostatočne napĺňať, takže sa dnes určite nudiť nebudete. Pripravuje sa neobyčajný zážitok, ak k nemu prispejete.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Pocítite prílev energie. Využite ju pre rodinu! Zdá sa, že ste ju v poslednom čase zanedbali. Partner sa vám s niečím zdôverí, majte ohľad na jeho mienku.

Rak 22.6. - 22.7.

Zdá sa, že ste svoju rodinu v poslednom období zanedbali. Nezachádzajte priďaleko! Dnes a zajtra môžete všetko dobehnúť. Zmena vás poteší.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie