• Dnes je: Piatok 29. marca 2024 meniny má Miroslav

Sulík je pre Matoviča červeným súknom. Kto je matador?

Sulík je pre Matoviča červeným súknom. Kto je matador?

Vo svete sú matadormi známe osoby, na Slovensku sa to ale ešte neujalo. Všetci vieme, že existujú, ale ako Columbovu ženu ich nikto a nikdy nevidel.

Boj sa v slovenskej politike začal nanovo. Na scéne sa objavil mladý býk, ktorý si chce urobiť poriadok vo vlastnej aréne.

Nečakal, že najskôr musí poopravovať samotnú arénu, aby obecenstvo bolo v pohode.

Už vôbec nie, že mu hneď na to vyskočí pred oči červené súkno. Boj sa začína.

Ako je to na skutočnej koride

Obecenstvo, ktoré sa nemohlo dočkať novej sezóny, spravidla na začiatku v preplnenej aréne jasá. Do stredu prichádza nový býk. Mladý a plný sily je nedočkavý predviesť, čo dokáže. Nazvať ho môžeme akokoľvek, napríklad Igorko.

Matador rozhoduje od začiatku

Igorko si je sám vedomý, že ho matadori vybrali nielen pre jeho krásu, ale najmä aby predviedol, čo vie. Keď všetci budú spokojní, obecenstvo bude viacej oslavovať a matadori si domov odnesú viacej peňazí.


Vo svete sú matadormi známe osoby, na Slovensku sa to ale ešte neujalo. Všetci vieme, že existujú, ale ako Columbovu ženu ich nikto a nikdy nevidel. Niektorého z nich býk predsa len naberie na rohy a až potom, keď je v nemocnici (alebo hoci aj za mrežami), sa dozvieme jeho meno.

Zápas sa začal

Igorko ešte stále pobehuje po aréne, obecenstvo mu tlieska a snaží sa ukázať, že on je tu pánom. V tom však na scénu prichádzajú toreros, ktorých úlohou je povzbudiť ho k väčšej aktivite.


Pikadori ho najprv jemne pobodajú pikami a Igorko začína byť podráždený, nastupujú bandallierosi, ktorí mu už do tela zapichávajú oštepy. Igorko začína zúriť. Veď také niečo nečakal.


Niektorých z nich vyradí z hry, niekedy aj drsným spôsobom, a tí smutne opúšťajú scénu. Predsa musí byť jasné, kto je tu pánom! Aspoň Igorko si tak myslí.

Prichádza matador, ktorý rozhodne

Nastupuje však matador. V jeho rukách je Igorkov osud. Keď sa mu bude zdať, že zúrivosť býka je nekontrolovateľná a mohol by ho poraniť, bude musieť zasadiť posledný úder. Predtým však pred ním máva červeným súknom, čo Igorka ešte viac rozdráždi.


A prichádza koniec… Obecenstvo však môže rozhodnúť, čí býkovi ponechá život, aby sa prípadne niekedy mohol vrátiť do arény, alebo sa rozhodne pre jeho definitívny koniec. Igorka z arény buď vynášajú alebo (v najlepšom prípade) sám odpochoduje liečiť si rany.

Prichádza nový býk

A matador začne vyberať, kto nahradí Igorka. Sonduje u obecenstva, ktorý nový býk by sa im najviac páčil, prepočítava, ktorý mu prinesie najviac peňazí a ktorý by bol pre neho nebezpečný. Niekedy sa preráta. Ale taký je riskantný život matadora.


A býky? Tých je pred arénou nespočetne. Na Slovensku ich prednedávnom napočítali až 25, ktorí by sa chceli dostať na výslnie, aj keď vedia, že to od nich veľmi nezávisí, a že ich život môže byť krátky. Za chvíľku slávy to možno stojí. Nová sezóna sa môže začať.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 28. marec 2024

horoskopy na dnes stvrtok 28 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Už nevyčkávajte, dnes treba konať. Poobede si môžete vydýchnuť, všetky úlohy budete mať pod kontrolou. Pozor na zdravie, dnešný výkon vás zaťaží.

Býk 21.4. - 21.5.

Zosilnený vzťah k štúdiu, ako aj potreba zmeny vás bude dostatočne napĺňať, takže sa dnes určite nudiť nebudete. Pripravuje sa neobyčajný zážitok, ak k nemu prispejete.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Pocítite prílev energie. Využite ju pre rodinu! Zdá sa, že ste ju v poslednom čase zanedbali. Partner sa vám s niečím zdôverí, majte ohľad na jeho mienku.

Rak 22.6. - 22.7.

Zdá sa, že ste svoju rodinu v poslednom období zanedbali. Nezachádzajte priďaleko! Dnes a zajtra môžete všetko dobehnúť. Zmena vás poteší.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie