• Dnes je: Sobota 20. apríla 2024 meniny má Marcel

Súdna rada spúšťa priame prenosy zasadnutí, Mazák očakáva pokojnejší priebeh

Súdna rada spúšťa priame prenosy zasadnutí, Mazák očakáva pokojnejší priebeh

Zasadnutia súdnej rady sa uskutočňujú každý mesiac, pričom zo zákona sú verejné.

15.5.2023 (SITA.sk) - Verejnosť môže od mája sledovať živé vysielanie zo zasadnutia Súdnej rady SR. Zasadnutia súdnej rady sa uskutočňujú každý mesiac, pričom zo zákona sú verejné a každý, kto mal záujem, mohol zasadnutie osobne navštíviť.

Od mája je však súdna rada k ľuďom ešte bližšie prostredníctvom živého vysielania. Súdna rada SR o tom informovala na svojej domovskej stránke. Jej predseda Ján Mazák priblížil, že streamovanie zasadnutí zabezpečili na základe požiadaviek niektorých členov rady.

Zasadnutia sú verejné

„Požiadavka je v súlade s tým, že zasadnutia súdnej rady sú podľa zákona verejné a princíp verejnosti sa dá pozitívne podporiť aj streamovaním," doplnil Mazák.

Verejnosť tak bude môcť naživo sledovať najbližšie zasadnutie 16. mája o 9:00 na oficiálnom webovom sídle súdnej rady, kde bude do 24 hodín zverejnený aj zvukový záznam a zápisnica zo zasadnutia.

Nič sa nezmení na forme ani obsahu

„Nemení sa nič na forme, obsahu a vedení zasadnutí. Rovnako nepredpokladám nejaký špecifický vplyv na členov súdnej rady. Azda budeme všetci pri formulovaní stanovísk, diskusných príspevkov a návrhov viac pozorní, uvážliví a dôsledne kompetentní," uviedol Mazák.

Dodal tiež, že sa nedá vylúčiť ani to, že zvýšená pozornosť verejnosti povedie k výrazne pokojnejšiemu a nekonfrontačnému priebehu.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa


Počasie